Consilierul local PNL Argentina Culcuş a beneficiat de o validare suspectă: Judecătoria a luat de bun domiciliul din cartea de identitate, deşi apartamentul a fost vândut de doi ani şi acolo locuieşte o familie care n-are nicio treabă cu traseista politică Culcuş!

0
601

Fiindcă trăim în România, nimeni nu vrea să-şi facă datoria aşa cum trebuie. Argentina Culcuş a fost validată consilier local la Mioveni. Cartea ei de identitate, în care avea domiciliul la Mioveni, a fost considerată act valid, care îndeplineşte condiţiile cerute de Legea alegerilor locale!

Evident, este o prostie cât casa. E normal ca un candidat să beneficieze de prezumţia faptului că locuieşte acolo unde scrie în cartea de identitate, dar, dacă există o dovadă clară, o evidenţă de necontestat a faptului că domiciliul nu mai poate fi acolo din diferite motive, magistraţii nu ar trebui să ignore acest lucru.

Argentina Culcuş şi-a vândut apartamentul din Mioveni încă din anul 2018. Acolo locuieşte, de doi ani, o altă familie. Deci domiciliul acestei traseiste nu poate fi la adresa din CI: strada Eroilor, bl. I5, sc. A, et. 1, ap. 4, pentru că aşa ceva ar fi IMPOSIBIL!

Sunt curios ce naiba ar fi decis magistratul dacă între timp imobilul ar fi fost demolat şi în locul lui ar fi fost construită o piaţă agroalimentară. Tot cartea de identitate ar fi fost luată de bună? Atunci suntem de-a dreptul nebuni cu toţii!

Legea mai spune un lucru însă. Că un consilier, după ce este ales, trebuie să aibă domiciliul pe raza unităţii administrativ-teritoriale în care a fost ales.

Aşa că, pentru moment, vor fi sesizate organele abilitate ale statului cu privire la faptul că Argentina Culcuş locuieşte în altă parte şi deci are o carte de identitate care conţine date inexacte şi care trebuie schimbată.

Apoi: îi solicităm public Argentinei Culcuş să dovedească faptul că locuieşte la Mioveni. În mod real, pentru că luăm în calcul, dacă nu va exista un răspuns public convingător, să cerem poliţiei locale să efectueze verificări temeinice asupra acestei situaţii. Când locuieşti într-un apartament trebuie să fii trecut în evidenţele secţiei de poliţie din zonă etc. Sunt chestiuni obligatorii, care vor fi verificate în perioada imediat următoare!

Vom reveni!

D.M.D.