Comisarul Marius Aioanei, adjunctul şefului Poliţiei Mioveni, îşi foloseşte subordonaţii pentru dezvoltarea afacerilor de familie şi rezolvarea problemelor personale!

0
1624
  • În timpul programului de lucru, comisarul Aioanei este preocupat de repararea şi plasarea pe diverse şantiere a unor basculante şi buldo-excavatoare, caută spaţii în zona Mioveni pentru carmangeria deţinută de familia sa, organizează concursuri de pescuit etc.

La nivelul IPJ Argeş, comisarul Marius Aioanei este o legendă. Imaginea vie a poliţistului care a reuşit să agonisească, în familie, o avere de milioane de euro deşi, din punct de vedere profesional, a dat numai rateuri.

Cât timp a fost comandant al secţiei de poliţie Bascov n-a făcut altceva decât să cimenteze o relaţie dubioasă cu Stelică Crăciun, unul dintre personajele de întunecată notorietate din Mărăcineni (urmărit penal în prezent pentru şantaj şi ameninţare!), şi să eşueze lamentabil în misiunea sa de a ţine sub control clanurile de interlopi ţigani din zonă. Clanuri care i-au şi pecetluit cariera de comandant la Bascov în urma unei celebre încăierări televizate la care au luat parte zeci de persoane şi la care poliţiştii comisarului Marius Aioanei au privit ca la spectacol!

Dacă poveştile de la Bascov sunt arhicunoscute, cele de la Mioveni, unde Marius Aioanei este adjunctul comandantului poliţiei orăşeneşti, tind să le pună în umbră!

La Mioveni, sub comanda comisarului-şef Constantin Mihalcea, poliţiştii au lucrat din greu, profesionist, în ultimii ani. Dintr-un oraş supranumit „Micul Dallas” din cauza climatului infracţional deosebit de violent, Mioveni s-a transformat în cel mai sigur şi liniştit oraş din Argeş.

Ce face Marius Aioanei de când a reuşit să fie numit adjunct la Mioveni? Orice, numai muncă de poliţie nu!

Am publicat deja dovada unui caz de incompatibilitate flagrantă în care se afla comisarul atunci când semna ca administrator al firmei Top Market Trading SRL din Curtea de Argeş în documente oficiale depuse la Agenţia pentru Protecţia Mediului Piteşti.

Publicăm astăzi noi dovezi, incontestabile, ale faptului că adjunctul comandantului Poliţiei Mioveni, Marius Aioanei, este ocupat permanent, în timpul programului de lucru, cu fel de fel de afaceri şi combinaţii personale care vin în totală contradicţie cu fişa postului şi cu activităţile permise de lege pentru un ofiţer de poliţie.

Mai precis, Marius Aioanei este preocupat de repararea şi plasarea pe diverse şantiere a unor basculante şi buldo-excavatoare, caută spaţii în zona Mioveni pentru carmangeria deţinută de familia sa, organizează concursuri de pescuit etc.

Cu adevărat grav este că se foloseşte de funcţia de comandant adjunct, implicând agenţii, prin presiuni şi chiar ameninţări, în afacerile sale!

Dar abuzurile comisarului nu se opresc aici. Omul îşi trimite subordonaţii să verifice dacă persoane de sex feminin care trebuie să plece din ţară „au buletine scoase”, îi pune să-i ducă diverse documente personale (reclamaţii, memorii etc.) la sediul IPJ Argeş, angajează fel de fel de indivizi ca agenţi de pază (posibil trafic de influenţă) etc.

Iată o parte din discuţiile complet în afara legii ale comisarului Marius Aioanei cu subordonaţii, purtate pe whatsapp, în zile diferite, cu ocazii diferite:

  • Aioanei: M..A…E…, 283……(CNP). Întreabă te rog dacă fata asta are buletinul scos. Mă roagă un coleg. Trebuie să plece din ţară. (…)
  • Marius Aioanei: Salut! Băiatul acela cu paza?

Agent: Ok. Şef, spune-i să sune pe şeful de obiectiv cu care l-am pus în legătură, că miercuri ar trebui să intre de serviciu.

  • Marius Aioanei: Salut! Vezi că la mine în birou e un raport. Către şef IPJ. Adu-mi-l la IPJ, îl pui în plic şi-l laşi la O.S. (ofiţerul de serviciu, n.red). În clădirea nouă.

Agent: Da.

  • Marius Aioanei: Ai vb. cu ăla cu tapiţeria? Tapiţeria?

Agent: Şef, în două săptămâni. Mi-a zis să îi facă câteva fotografii să le vadă. Să mi le trimiţi mie.

M.A.: Boss, dă-o dracu’ de treabă! Păi stau două săptămâni să-mi spună că peste două săptămâni? Dă-i dracu’! Caut altfel să o rezolv. Auzi, şi poze?

Agent: Să vadă scaunele, şefu’! Dacă nu se poate, săptămâna viitoare le face!

M.A.: Să mergi  tu, te rog, să vezi ce e cu maşina. Dacă poţi, du-te acu’ dimineaţa! Că după-amiaza degeaba te duci. Îmi spui dacă nu poţi!

M.A. (mai târziu): Ai fost pe la ăla cu maşina? Boss, zi-mi dacă ai trecut că, dacă nu, vin eu, doar nu mă ţine aşa că nu-mi place. Ăla mă ţine până luni degeaba cu ea!

  • A.: Ăsta e de la tine (o persoană care vinde un cilindru de basculare, n.red.). De la Şuici. Poate îl cunoşti. Îl luăm şi vedem dacă poate să-l monteze.
  • A.: Nu poţi să faci aşa ceva chiar dacă aş fi fost duşman… Nu cred că e posibil să dai efectiv o maşină de la reparat mai rău decât a fost adusă…

Agent: Da, şef, să o aduci să o refacă băiatul cu care am vorbit…

M.A.: Te rog să-mi spui cu nume şi prenume cine şi-a bătut joc de ea. Cum îl cheamă pe ăla. Că oricum aflu!

  • A.: Maşina este la mine în curte. Eşti chiar tupeist!

Vopsitor: Dar vreau doar să înţelegeţi că nu a depins de mine.

M.A.: Nu înţeleg ce vrei să spui? Prietene, nu ştiu cât mă cunoşti tu pe mine…!

  • A.: Las-o aşa. Eşti la fel. Nu te-ai schimbat. Sunt cu copilul, îl culc.

Agent: Am înţeles… Cum adică nu m-am schimbat? Te rog frumos să o aduci să o facă băiatul cu care am vorbit…

M.A.: Prietene, nu mai aduc nimic. (…) M-am jurat odată că nu o să mai apelez, dar acum chiar m-am lecuit! (…) Eşti chiar nesimţit, văd că ştie tot oraşul că mă ajuţi tu să fac maşina nu ştiu pe unde…

  • A.: Salut! Ai zis că ai făcut rost. De mesteacăn? Alb? Ok, aş vrea să-i iau să-i plantez sâmbătă. Că marţi am concursul de pescuit şi sunt urâte acolo…

Orice comentariu ar fi de prisos. Pentru moment!

D.M.D.