Comisarul Marius Aioanei – acuzat de fapte incompatibile cu calitatea de ofițer de poliție

0
965

În atenția d-lui ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode

În atenția d-lui chestor general de poliție, Bogdan Despescu

În atenția Parchetului

În atenția Agenției Naționale de Integritate

Am primit la redacție următoarea sesizare. Pe care o publicăm fără nici o modificare, cu excepția celor cerute expres de autor.

Facem prezizarea că am efectuat o verificare serioasă a aspectelor semnalate, care se confirmă integral. Ne referim aici la informații, pentru că aspectele care contravin legii trebuie verificate de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, de conducerea IGPR, de procurori sau de inspectorii de integritate de la ANI, după caz.

,,Bună ziua,

În primul rând aş vrea să vă felicit pentru articolul scris despre Marius Aioanei. Citesc constant Ziarul de Argeş şi vă apreciez.

În al doilea rând, vă scriu pentru a vă sesiza un alt caz delicat, pe care Poliţia Argeş îl ţine ascuns sub preş de ani de zile. Concret, este vorba de actualul adjunct al Poliţiei Mioveni, subcomisarul Marius Aioanei, cunoscut de mulţi pentru neregulile comise, dar niciodată sancţionat. În perioada 2014-2017, cât a fost comandant al Poliţiei Bascov, Marius Aioanei a tolerat zeci de scandaluri comise în comuna argeşeană, totul culminând cu bătaia în plină zi din centrul comunei între mai multe clanuri de romi, în septembrie 2017, bătaie ce a fost mediatizată în toată presa naţională. În mod subit, după acea bătaie, Marius Aioanei a fost mutat ca adjunct la Poliţia Mioveni.

Una dintre neregulile ce pot fi uşor dovedite este aceea că în perioada 2014-2017, cât a fost şeful Poliţiei Bascov, Marius Aioanei a fost incompatibil, fiind administrator al unei păstrăvării deţinute de tatăl său în comuna Valea Danului. Iar acest lucru se poate vedea uşor în actele prin care firma Top Market Trading, la care administrator era chiar Marius Aioanei (deşi fiind poliţist nu avea voie), a cerut autorizare de mediu de la APM Argeş, autorizare dată în 2016. Pe cererea de autorizare, alături de ştampila firmei, apar clar numele lui Marius Aioanei şi semnătura acestuia, deşi nu avea voie să fie administrator. Vă trimit ataşat dovada. Vă trimit şi telefonul lui Marius Aioanei (0740………), precum şi pe cel al directoarei APM Argeş- Cristiana Surdu (0745……….), aceasta vă poate confirma că în actele depuse pentru autorizare apare semnătura lui Marius Aioanei, puteţi cere şi consultarea dosarului de autorizare. Telefonul purtătorului de cuvânt al Poliţiei Argeş îl puteţi găsi pe site-ul Poliţiei Române. Cred că nu este târziu ca aceste nereguli să iasă la iveală, am încredere în Ziarul de Argeş. Şi încă un detaliu: Marius Aioanei este rudă cu Ştefan Benonie, fostul primar PSD al comunei Aninoasa, declarat incompatibil de ANI în iunie 2013.

Aş avea rugămintea să nu îmi daţi numele în ziar, lucrez în (….).”

Vom reveni.

D.M.D.