Cei 13 ani de ,,domnie” a lui don Armando la Direcția Silvică Argeș – radiografia unui dezastru înfiorător!

0
128

Am promis că voi prezenta, în exclusivitate, rezultatele celor 13 ani de domnie autoritară a lui Armand Chiriloiu la Direcția Silvică Argeș.

Sunt oameni care-l laudă pe acest individ, personaj narcisist și penibil, care a golit conturile D.S. Argeș în 2022 cu peste un milion de euro, doar pentru prime! S-au premiat între ei din banii statului, pentru o activitate de toată jena, pentru o realitate care ar fi impus dosare penale și concedieri, nu zeci de mii de euro, bani publici, pentru fiecare din gașca de incompetenți și prăduitori adunați la Direcția Silvică Argeș!

Hai să facem o recapitulare, după care să spuneți dumneavoastră dacă Chiriloiu merită prime, sau primele dosare penale!

Direcția Silvică Argeș aproviziona odinioară cu material lemnos Combinatul de Prelucrare a Lemnului Pitești (fostul CPL), precum și fabricile de exploatarea lemnului de la Stâlpeni, Curtea de Argeș, Câmpulung și Domnești. Doar la CPL lucrau peste 3 500 de persoane, în timp ce transportul de material lemnos în județ se făcea cu 300 de mijloace de transport!

Totul s-a dus de râpă, an după an. A mai rămas doar Fabrica de Cherestea de la Domnești, retrogradată la rang de secție, ca să mai aibă șmecherii de unde fura! Nu, n-o spunem noi, așa s-a motivat în instanță dispariția celor 3000 de metri de cherestea de brad de la Domnești, ,,evaporați” din SUMAL:,,se mai fură! ”

Nu mai există depozite de lemn de foc pentru populație, totul se face ,,pe picior”, la prețuri prohibitive pentru marea majoritate a celor care își încălzesc locuințele cu lemne!

Direcția Silvică Argeș nu mai are nici măcar pepiniere! Puieții necesari împăduririlor se cumpără de la firme private, pe bani grei! Parcă n-ar fi de ajuns, până și plantările se fac cu societăți private, fără a fi organizate, în mod corespunzător, licitații!

Brazii comercializați de sărbătorile de iarnă sunt un alt tun forestiero – financiar! Nu există acte de punere în valoare, unde să fie specificat în mod clar care sunt partidele (suprafețele de pădure!) de unde s-au efectuat tăierile. Mai mult decât atât, există informații, declarații, acuzații, că se taie brazi, molizi etc. din pădurile private aflate în vecinătatea pădurilor statului. Garda Forestieră Ploiești este cumva complice, pentru că doarme în bocanci!

Sunt doar câteva aspecte ale dezastrului de la Direcția Silvică Argeș!

L-ați auzit pe prefectul PNL Radu Perianu să scoată un singur cuvânt pe acest subiect?

L-ați auzit pe Mihai Coteț, penibilitatea de omuleț frustrat care vrea să transforme Pădurea Trivale, din parcul piteștenilor, într-o arie protejată în care să fim hăituiți și amendați de jandarmi, să zică ceva despre Armand Chiriloiu?

Ministrul PNL al Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a pus piciorul în prag și l-a demis cumva pe Armand Chiriloiu?

Doamna ministru al Justiției și șefă la PNL Argeș, Alina Gorghiu, vestala care luptă cu pieptul acoperit de un paltonaș de 2000 de euro pentru Pădurea Trivale, a zis ea ceva de incompetența și prăpădul provocat de don Armando?! Niciodată, pentru că PNL iși apără oamenii și nu-și lasă ,,săgețile” la greu!

D.M.D.