Cârdăşia dintre rectorul Dumitru Chirleșean şi scandalagiul Mircea Bărbuceanu împiedică tragerea ultimului la răspundere şi pedepsirea lui conform legislaţiei în vigoare!

0
120

La alegerile pentru funcţia de rector al Universităţii din Piteşti care vor avea loc anul viitor există şansa unei resetări totale. Actualul rector, Dumitru Chirleșean, este omul care n-a vrut, efectiv, să sancţioneze comportamentul golănesc al lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu, şeful unui aşa-zis Sindicat Liberal al UPIT.

Acest Bărbuceanu întrece orice imaginaţie. Comportamentul său, limbajul său, scandalurile sale, toate sunt unice în istoria Universităţii din Piteşti.

Printre apelativele cu care i-a gratulat pe reprezentanţii UPIT se numără: comunişti, disperaţi, nemernici, hoţi, dictatori, slugi, mituitori, repetenţi, josnici, turnători la Securitate, analfabeţi, corupţi etc. Doamnei conf. univ. dr. Cîțu Laura Mircea Bărbuceanu i-a pus o poreclă oribilă, Laurette Borfet, şi a spus despre domnia sa că… dă din craci la bară!

Despre persoane publice care nu au nicio legătură cu UPIT a făcut public, acum ceva vreme, aprecieri complet deplasate: „Lăsând gluma deoparte, să nu uitaţi ceva foarte important: totul în viaţă se plăteşte! Există un principiu universal al conservării! Vă spune asta un fizician! De exemplu, îl vedeam pe lista de masoni de frunte pe Voiculescu, dar şi pe Constantin Nicolescu, ambii 10, respectiv 11 ani în puşcărie şi cu imperii de carton în dezagregare”.

Degeaba. Nicio reacţie la rectorul Dumitru Chirleșean, deşi l-am sesizat în mai multe rânduri cu privire la aceste aspecte!

Nici măcar faptul că şeful SLUP a recunoscut public că a primit 10.000 de euro de la afaceristul Gigi Axinte pentru ca acesta să fie trecut pe brevetul unei invenţii (despre care, culmea!, Mircea Bărbuceanu nici nu ştia măcar cum se numeşte) nu l-a făcut pe rector să sesizeze organele abilitate ale statului!

Chiar dacă Mircea Bărbuceanu şi soţia sa, şi ea cadru didactic la UPIT, au invocat în instanţă (deci a fost vorba de ceva foarte serios!) că suferă de boli psihice şi se află sub tratament, nimeni din conducerea universităţii nu s-a gândit să-i suspende pe cei doi până la însănătoşire. Sau măcar să solicite acte medicale care să certifice faptul că ambii soţi sunt capabili să predea, ştiindu-se că Mircea Bărbuceanu a fost şi este un personaj coleric, agresiv verbal dincolo de orice limită, pe care chiar fostul rector Gheorghe Barbu l-a acuzat public că şi-a alergat fratele cu toporul!

Publicăm din nou, în facsimil, faptul că Mircea Bărbuceanu a încasat suma de 100 de milioane de lei vechi în baza unei împuterniciri date de magnatul Gigi Axinte, şi el ex-lector la UPIT şi partener de afaceri cu SLUP la Restaurantul Casa Universitarilor! Până acum am făcut-o degeaba. Dumitru Chirleșean a ignorat sesizarea noastră!

Mare parte din presă tace. Fiindcă primeşte bani de la UPIT. Sau fiindcă diverşi jurnalişti au job-uri part-time cu universitatea, preferând foşnetul bancnotelor obligaţiei deontologice de a susţine reîntronarea normalităţii la Universitatea din Piteşti!

Revenim, până vom rezolva situaţia!

D.M.D.