Brătienii plâng în cavouri: Vârfurile PNL în Argeş sunt Gelu Tofan, vedeta liberalismului de bodegă, şi Emanuel Soare, campionul abuzurilor şi presiunilor asupra sistemului medical judeţean

0
677

Asist stupefiat la controversa mileniului în Argeş: a plantat sau nu premierul Ludovic Orban un stejar deja plantat la Muzeul Brătianu? E aproape mai tare decât „şi-a făcut Cioacă nevoile între Rucăr şi Bran”, celebra necunoscută care l-a consacrat pe Dan Diaconescu în cazul Elodia!

O serie de idioţi, că m-am săturat să vorbesc frumos de toţi retardaţii, încearcă să ne explice că nu trebuie să credem ce-am văzut cu ochii noştri, ci doar ceea ce ne spun ei că s-a întâmplat. Exact ca în cazul poveştii cu pixelul albastru menite să scoată basma curată un alt dobitoc, Băsescu Traian Petrov, bătăuşul de copii!

Lucrurile stau foarte simplu. Stejarul se afla sau nu în pământ când a venit premierul Lucovid Orban să-l planteze? Evident că da, a văzut asta toată România! Atunci ce discutăm noi aici? Normal că, după ce s-a râs de ei de la Băicoi până la Măciuca, s-au gândit şi urmaşii Brătienilor să se scoată. Am spus SĂ SE SCOATĂ, pentru că SĂ O SCOATĂ a reuşit, fără să vrea, un alt cretin notoriu din guvern, şi anume Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului!

Şi totuşi, măi prostovanilor care asiguraţi comunicarea PNL Argeş, asta credeţi voi, mă, că este problema urmaşilor brătienilor în judeţul lui Dobrin, că au plantat de două ori un stejar pentru a-l face fericit pe beţivul Sică Mandolină?!

Să vă fac repede o recapitulare?

PNL Argeş, în premieră la nivelul judeţului, i-a oferit funcţia de prefect, în mod ilegal, unui profesoraş cu doctorat obţinut la Chişinău-Bălţi, în Republica Moldova, altminteri mare democrat şi luptător cu ciuma roşie. Emanuel Soare nu avea calitatea de funcţionar public, aşa că PSD a încercat întâi să-i rezolve problema angajându-l temporar la Primăria Valea Iaşiului. Cum presa a intrat pe fir şi a demascat ilegalitatea care se punea la cale, i-au aranjat un concurs la Casa de Pensii Bucureşti, ca să poată fi omul numit prefect la Argeş. Pentru aşa ceva, toţi cei implicaţi ar trebui să facă puşcărie până vor avea barba sură, dar… nu este timpul pierdut!

Prefectul Emanuel Soare este campionul abuzurilor şi ilegalităţilor în Argeş. Liberalul este în spatele dosarului penal fabricat primarului Ion Georgescu de la Mioveni şi medicului Horia Trăilă, directorul Spitalului Orăşenesc Mioveni, pentru zădărnicirea combaterii epidemiei de Covid-19. Tot prefectul a determinat cercetarea penală a altor trei medici pentru că au refuzat să accepte detaşarea la Câmpulung (deşi este vorba de o abatere disciplinară, nu de o infracţiune!).

Bomboana pe colivă a reprezentat-o amestecul făţiş ilegal al lui Emanuel Soare în tentativa PNL de a-l menţine ILEGAL la conducerea Spitalului de Urgenţă Argeş pe politrucul Tiberiu Irimia, candidatul PNL la funcţia de primar al Piteştiului. Într-un comunicat remis presei argeşene, prefectul Soare i-a ameninţat voalat cu dosare penale (oricum, altceva nu ştie!) pe preşedintele CJ Argeş Dan Manu şi pe Adriana Molfea, managerul SJUA. Evident, ministerul Sănătăţii a recunoscut a doua zi că instituţia abilitată să numească managerul spitalului este CJ Argeş, aşa că prefectul Soare Emanuel s-a făcut din nou de râs!

Vedeta liberalismului de bodegă în Argeş este însă, indiscutabil, Gelu Tofan. Acest individ caraghios, care crede că atunci când vrei să călăreşti un cal îi pui hamurile, nu şaua (vezi foto!), a ajuns, prin numire politică, expert la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri din România şi membru în Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN). Până mai ieri, Tofan coordona departamentul de comunicare al PNL Argeş şi manageria cu deplin (in)succes o societate de îmbuteliere a apei. De aici şi porecla „Sifon” pe care i-au dat-o colegii de partid acestui „El Moreno” din cartelul Los miserables!

Tofan este cel care a ameninţat-o nu de mult pe social-democrata Diana Eftene să plece de bunăvoie din funcţie şi să-i facă loc lui, tot el este cel care săptămânal lansează câte o băşină mediatică intitulată puturos comunicat de presă în care înjură oameni cărora nu le ajunge, din punct de vedere al meritelor, mai sus de buric nici dacă stă pe vârfuri!

Nu poate fi trecut cu vederea nici Tiberiu Irimia. Ajuns politic, deci FĂRĂ CONCURS, la şefia Spitalului Judeţean de Urgenţă Argeş, medicul Irimia s-a cramponat de funcţie după expirarea stării de urgenţă. A plecat doar când însuşi ministrul liberal Nelu Tătaru a admis că dreptul de a numi managerul instituţiei îl are conducerea CJ Argeş, iar plângerea penală pentru abuz în serviciu era deja în lucru. Dacă Tiberiu Irimia nu pleca singur, îl evacuau cu Parchetul via Colibaşi!

Ce fel de om este acest politruc? Un om lipsit de orice simţ al decenţei din moment ce, deşi a stat (degeaba) doar o lună în fruntea SJUA, acest lucru a fost trecut imediat în C.V.-ul său, la loc de cinste!

Ar fi de râs grav dacă nu ne-am gândi că locul brătienilor a fost luat în politică de alde Tofan, Irimia şi Soare!

La alegeri, PNL nu va sări în Argeş de 20%! Pentru că… prea mulţi politruci şi pentru că… Gelu Tofan şi Emanuel Soare!

D.M.D.