Bărbații apți de muncă vor fi ajutor pentru militari în situații de urgență!

0
254

Conform unui act normativ ce-a intrat în vigoare în această săptămâna ,rezultă că militarii, îi pot obliga pe tinerii și pe bărbații apți de muncă ce locuiesc în localitățile în care a fost declarată stare de asediu sau de urgență , să participe la activități în interes public.
Este vorba despre Legea 164/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, care schimbă unele aspecte ce ţîn de acţiunile întreprinse de autorităţile statului, companii sau persoane fizice în astfel de situaţii de criză.
Potrivit acestei legi se pare că tablourile în care oameni stăteau la șuete și băute în timp ce militari se luptau să le salvezi gospodăriile vor fi doar frumoase amintiri pentru aceștia.
Tot prin aceasta , atunci când se va declara stare de urgență sau de asediu , autoritățile vor avea dreptul , pe lângă alte măsuri , să poate rechiziționa și diverse bunuri, binențeles cu obligația de a le restitui sau de a le plăti contravaloare .