Ziarul de Arges

Bani din PNRR pentru dotări în școlile din Argeș!

Astăzi la Palatul Victoria au fost semnate contractele finanțate prin PNRR care vizează „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitare și a unităților conexe”.

Este unul dintre cele mai ample proiecte de investiții în echipament școlar derulate până în prezent, iar Consiliul Judetean Arges a obținut prin proiectul depus dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ special din subordinea Consiliului Județean Argeș și a CJRAE” – pentru 46 de săli de clase.

De asemenea, Primăria Pitești a obținut finanțare pentru 45 de școli din Pitești și 1 școală gimnazială din Uda care vor beneficia de dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale în urma apelului de proiecte prin PNRR.

La ceremonie a fost prezent și premierul Marcel Ciolacu.

Argeșul a fost reprezentat de primarul Piteștiului, Cristian Gentea, prim-vicepreședinte PSD Argeș, și de vicepreședintele Consiliului Județean și al PSD Argeș Marius Nicolaescu.

,,Încă un program prin PNRR pentru județul Argeș cu finanțare obținută de Consiliul Judetean Arges! Infrastructura școlară este o prioritate pentru noi, așa cum a anunțat și premierul Marcel Ciolacu, și nu aveam cum să ratăm oportunitatea de a obține finanțări din cel mai mare proiect de investiții pe această zonă derulat, iată, în guvernarea PSD! Niciodată unitățile școlare nu pot produce valoare doar cu zidurile! Este nevoie de elevi, de cadre didactice bine plătite, bine pregătite și dedicate, și de dotări moderne! Felicitări și lui Cristian Gentea pentru reușita Piteștiului pe același program!” – Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean și al PSD Argeș.

,,Am participat, astăzi, 26 iulie 2023, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a contractelor de finanțare destinate celei mai mari investiții de până acum în dotarea unităților de învățământ din România! Este unul dintre cele mai așteptate contracte – „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe, din Municipiul Pitești și Comuna Uda, județul Argeș”! Sunt bucuros că Argeșul este bine reprezentat – și Consiliul Județean Argeș este, de asemenea, printre beneficiari – am semnat alături de vicepreședintele Consiliului Județean, Marius Nicolaescu! 45 de școli din Pitești și 1 școală gimnazială din Uda vor beneficia de dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale în urma apelului de proiecte prin PNRR! Sunt granturi care ne oferă posibilitatea să achiziționăm echipamente și mobilier pentru:

– 139 de laboratoare de informatică și științe pentru învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal, unități conexe, dintre care 49 sunt digitale;

– 1619 săli de clasă sau pentru activități extrașcolare dotate cu echipamente digitale pentru organizarea învățării în mediul virtual;

– 91 de cabinete școlare;

– 9 ateliere de practică pentru învățământul profesional sau tehnic.

Valorea totală eligibilă a investițiilor este de 46.184.356,96 lei iar cheltuielile neeligibile sunt de doar 25.679,00 lei (la sume se adaugă TVA).” – Cristian Gentea, primar Pitești, prim-vicepreședinte PSD Argeș.

Așa cum a spus și premierul Marcel Ciolacu, vorbim despre cel mai amplu program de investiții în infrastructura școlară. Consiliul Judetean Arges a depus eforturi constante pentru a reuși realizarea de investiții folosind orice surse de finanțare, dar mai ales cele externe.

Este un proiect important pentru noi prin care urmărim modernizarea infrastructurii instituțiilor de învățământ special și asigurarea unor condiții optime de studiu cu fonduri nerambursabile. Îmbunătățirea infrastructurii școlare este un obiectiv important al actualei conduceri a C.J. Argeș.

După cum știți, pe lângă acest proiect, Consiliul Județean mai are un proiect aprobat, finanțat tot prin PNRR, de dotare cu microbuze electrice a mai multor școli din localitățile din Argeș” – Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean și al PSD Argeș.

Exit mobile version