Avocatul Poporului şi-a mutat sediul

0
512

Biroul Teritorial Piteşti al instituţiei Avocatul Poporului şi-a mutat sediul în municipiul Piteşti, str. Garoafelor nr. 6. Punctul de reper cel mai apropiat pentru cetăţenii care au nevoie de sprijinul instituţiei noastre este complexul alimentar din cartierul Eremia Grigorescu, noua locaţie fiind în fosta clădire a centrului de medicină sportivă. Accesul cel mai facil este de la Centrul de Diagnostic, pe strada Câmpineanu, traversând marcajul pentru pietoni şi urmând calea spre complex.

Celelalte date de contact rămân neschimbate: telefon/fax 0248.211.101 şi e-mail: avparges@avp.ro. Programul de audienţe: luni-joi între orele 9-16 şi vineri între orele 9-12.

Petiţiile adresate instituţiei Avocatul Poporului trebuie să se facă în scris şi să indice numele şi domiciliul persoanei fizice lezate în drepturile şi libertăţile acesteia, drepturile şi libertăţile încălcate, precum şi autoritatea administrativă ori funcţionarul public în cauză. Petiţionarul trebuie să dovedească întârzierea sau refuzul administraţiei publice de a soluţiona legal petiţia.

Nu pot fi luate în considerare petiţiile anonime, iar petiţiile îndreptate împotriva încălcării drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice prin acte sau fapte ale autorităţii administraţiei publice se adresează instituţiei Avocatul Poporului nu mai târziu de un an de la data la care aceste încălcări s-au produs ori de la data la care persoana în cauză a luat cunoştinţă de ele.

Nu fac obiectul activităţii instituţiei Avocatul Poporului şi vor fi respinse fără motivare petiţiile privind actele emise de Camera Deputaţilor, de Senat sau de Parlament, actele şi faptele deputaţilor şi senatorilor, ale preşedintelui României, ale Curţii Constituţionale, ale preşedintelui Consiliului Legislativ, ale autorităţii judecătoreşti, precum şi ale Guvernului, cu excepţia legilor şi ordonanţelor.

Petiţiile adresate instituţiei Avocatul Poporului sunt scutite de taxa de timbru.

Dr. Mihaela STĂNCIULESCU, expert coordonator