Autostrada Craiova-Pitesti, amanata din nou. Motivul: nu exista fonduri!

0
585

autostrada_craiova_pitestiAutostrada Craiova-Pitesti, in asteptare pentru inca 5 ani! Directorul CNADNR a anuntat ca nu exista finantare pentru proiect. Iar vestile rele nu se opresc aici. Nu sunt bani nici pentru centurile ocolitoare ale Balsului si Slatinei, asa ca soferii ce merg dinspre Craiova spre Pitesti vor petrece ceva timp blocati in Bals… De cealalta parte, nici firmele private nu vor sa investeasca in regiune, din moment ce nu exista infrastructura…

De la Pitesti la Craiova sunt 120 de km. Distanta pe care o poti parcurge in aproximativ o ora si jumatate. Trecand, insa, prin Bals descoperi ca mai pierzi inca o ora pe drumul de 6 km supraaglomerat! Construirea unei centuri a Balsului e strans legata de constructia autostrazii Craiova – Pitesti, din care este parte integranta. Iata ce declara Catalin Homor, directorul CNADNR, referitor la aceasta: “Bals acuma exista o discutie, centura Bals se suprapune cu autostrada Craiova – Pitesti. Daca se executa centura Bals, trebuie gandita astfel incat sa inglobeze in ea la nivel de autostrada anumite profile pe anumite sectiuni”.

Fostul premier Victor Ponta anunta anul trecut la Craiova ca este o chestiune de zile pana cand va fi desemnat castigatorul licitatiei pentru autostrada Craiova-Pitesti. Zilele s-au transformat in ani, 5 ani pana cand autostrada Craiova-Pitesti va deveni o realitate.

“Cele doua mari uzine de la Craiova si de la Pitesti cer dezvoltarea acestei infrastructuri de transport. Multe firme cer dezvoltarea infrastructurii de transport”, spune George Motataianu, reprezentant al Camerei de Comert Dolj. Se pare, insa, ca de-abia dupa 2020 s-ar putea gasi fonduri pentru autostrada in cauza. Costul proiectului s-ar ridica la suma de 1,55 miliarde de euro. 

(Sursa: www.digi24.ro)