ATENTIE! Un nou tip de inselatorie face victime printre romani! NU raspundeti la acest numar de telefon!

0
545

frauda_telefonUn nou tip de inselatorie a facut pana acum victime mii de romani! Esti sunat de o persoana care se da drept operator Orange, Vodafone sau Telekom. Probabil un fost angajat al respectivei companii de telefonie mobila, caci are acces la baza lor de date. Iti spune ca este o problema cu factura ta si te roaga sa tastezi un cod de cifre. Rezultatul? I-ai incarcat respectivului cartela cu 300 de euro!

Informare Ministerul de Interne

In atentia tuturor detinatorilor de telefoane mobile

Daca un corespondent lasa un mesaj sa apelati numarul 06 07 74 52 41, nu apelati in nici un caz acest numar; factura dumneavoastra va fi foarte mare. Aceasta informatie, transmisa de Oficiul Central de Stopare a Terorismului, a fost comunicata in masa.

Dupa un timp escrocii au gasit un alt sistem pentru utilizarea frauduloasa a mobilelor. Ei va apeleaza pe GSM, se prezinta ca fiind „Provider” Orange, Telekom (sau orice retea in care sunteti abonat), va cer sa introduceti un cod, care este 09 #, explicandu-va ca este vorba de o verificare a mobilului dumneavoastra. NU TASTATI IN NICI UN CAZ CODUL INDICAT SI INCHIDETI IMEDIAT!

Hotii dispun de dispozitive ce le permit sa citeasca cu acest cod cartela SIM. Nu le ramane decat sa creeze o noua cartela (sau oricat de multe) cu care vor vorbi in contul dumneavoastra.

Acest tip de inselatorie se practica in mod curent si este necesar sa fim cat mai informati in legatura cu pericolele la care ne expunem.

Daca aveti un apel telefonic si pe mobil se afiseaza „A C E”, nu raspundeti, anulati apelul! Este un virus care distruge cartela SIM si telefonul mobil. Aceasta a fost confirmata deja de Motorola, Sagem si Nokia.

(Sursa: www.all4romania.eu)