Armand Chiriloiu a reorganizat Fabrica de Cherestea Domneşti transferând-o fictiv în subordinea ocolului silvic din localitate şi transferând, tot fictiv, trei autocamioane la trei ocoale diferite pentru a ascunde cheltuielile şi a nu mai înregistra pierderi de 1.200.000 de lei

0
1023

Revenim astăzi cu noi dezvăluiri incredibile despre activitatea de prăduitor a bossului Direcţiei Silvice Argeş, Armand Chiriloiu.

După ce a avut loc deja celebrul control de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor care a constatat că la D.S. Argeş au fost comise zeci de potenţiale infracţiuni (3.000 mc de cherestea dispăruţi de la Fabrica de la Domneşti, lucrări pentru drumuri forestiere plătite în avans, unele fără a fi executate, gestiune dublă, sute de deplasări decontate ilegal, incompatibilitate şi probleme de integritate în cazul directorului Armand Chiriloiu etc.), raportul de control a ajuns la DNA pentru tragerea la răspundere a grupării mafiote care s-a înstăpânit peste pădurile Argeşului.

Între timp, sursele noastre, ca de obicei cel mai bine informate, ne-au dezvăluit că don Armando a comis-o din nou! La fel de grav!

Iată faptele:

În urma controlului care a avut loc (şi) la Fabrica de Cherestea de la Domneşti, un delegat al RNP ROMSILVA a revenit la fabrică pentru o nouă verificare detaliată. Ocazie cu care au fost descoperite noi pierderi, în valoare de 1.200.000 de lei!

ArA fost întocmit un nou raport de constatare (cel precedent cuprindea dispariţia celor 3.000 mc de cherestea în valoare de 1.000.000 de euro, existenţa unei gestiuni duble etc.), document care i-a fost înaintat directorului general al RNP ROMSILVA, Teodor Ţigan. Care… din motive pe care le vor elucida procurorii, a refuzat să ia vreo măsură împotriva amicului său Armand Chiriloiu, bossul de la Argeş.

Având deci aprobarea tacită a şefului, don Armando s-a apucat să rezolve problema.

Aşa că, acum două luni, şeful D.S. Argeş a trecut Fabrica de Cherestea Domneşti, cu gestiune cu tot, în administrarea Ocolului Silvic Domneşti (până acum s-a aflat în administrarea Direcţiei Silvice Argeş!). În paranteză fie spus, ca să rămână mai mulţi bani de combinaţii au fost concediaţi şi 30 de salariaţi…

De asemenea, din dispoziţia lui Armand Chiriloiu, mijloacele de transport care aduceau buşteni în fabrica de la Domneşti au fost transferate la Ocolul Silvic Aninoasa (o maşină), la Ocolul Silvic Domneşti (o maşină) şi la Ocolul Silvic Vidraru (o maşină).

Este evident pentru oricine că şeful Direcţiei Silvice a urmărit doar „împrăştierea” cheltuielilor la nivelul mai multor ocoale silvice, deşi toate cele trei maşini deservesc în continuare Fabrica de Cherestea Domneşti. Deci… transferul s-a făcut doar pe hârtie!

Amuzant este că directorul fabricii, ştiind că transferul unităţii este unul fictiv, nu ascultă de şeful Ocolului Silvic Domneşti, rămânând, în continuare, sub autoritatea directă şi exclusivă a lui Armand Chiriloiu! Parafrazându-l pe I.L. Caragiale, s-a revizuit, dar nu s-a schimbat nimic!

Cine credeţi că va avea un nou dosar penal în perioada imediat următoare? Aveţi trei variante de răspuns: unu – Armand, doi – Chiriloiu şi trei – şeful Direcţiei Silvice Argeş!

Revenim cu noi dezvăluiri în exclusivitate!

D.M.D.