AOA a organizat, la Pitesti, o întalnire de lucru cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, organismul care gestioneaza programul Erasmus + in Romania

0
179

AOA Arges are o experienţa de aproape 10 ani in dezvoltarea si implementarea de proiecte Erasmus +, in parteneriat cu organizații similare din majoritatea statelor membre al Uniunii Europene.

In acest context, AOA a organizat ieri, 6 februarie, in Pitesti, o întalnire de lucru cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (www.anpcdefp.ro), organismul care gestioneaza programul Erasmus + in Romania.

La întalnire au luat parte 12 reprezentanţi ai membrilor AOA Arges, iar discuțiile au fost concentrate pe prezentarea de exemple de bune practici in domeniul proeictelor Erasmus +, si pe prezentarea posibilitățile de finantare prin program, precum si modului in care se poate aplica. Astfel, in a doua parte a întâlnirii a fost realizată o simulare pentru dezvoltarea si depunerea unei aplicații.

Erasmus + este programul Uniunii Europene care are scopul de moderniza și internaționaliza educația, formarea profesională și lucrul de tineret.

Pentru oameni, el oferă posibilitatea de a își dezvolta competenețele pe toate cele trei componente (cunoștințe, abilități, atitudini) precum și de a face schimb de experiențe cu persoane cu interese similare din alte țări.

Pentru organizații acesta oferă un suport financiar cu scopul de a își dezvolta capacitatea managerială de a răspunde mai bine nevoilor beneficiarilor pe care îi deservesc și comunităților pe care le sprijină prin proiecte internaționale.

Toate detaliile pot fi accesate pe pagina oficială a Programului www.erasmusplus.ro