Afaceristul Marian Tolea a asfaltat 2000 de metri pătrați din domeniul public! Adjunctul IPJ Argeș, Gabriel Gherghe, pare să-l susțină și asta nu e bine deloc!

0
433

Pe vremea când comisarul șef Petre Ioanițescu trebuia să fie numit șef al IPJ Argeș pentru considerentul unic și, în opinia mea, deloc suficient, că era amic cu senatorul liberal Iani Popa, am fost unul dintre puținii care au protestat vocal. Am spus că nu este normal ca un șef din poliție să fie și putred de bogat, și prieten cu toți afaceriștii din județ!

Adică șeful IPJ nu trebuie să fie un om de lume, un personaj care se știe cu toți și care-i știe pe toți, ci un profesionist care stă noaptea la birou și lucrează, nu la whisky cu membri TOP 100 Cei mai bogați argeșeni și cu toată administrația locală!

Ca de obicei, a contat ce a vrut politicul (PNL) și Ioanițescu Petre a ajuns numărul unu în poliția argeșeană. A fost jale. Pentru cei interesați, ar fi și mai interesant să vedeți unde locuiește și cu cine a făcut bani fostul comisar șef, chiar dacă este tardiv. Dar măcar ați vedea că am avut dreptate!

În fine, am scăpat de Dracu’ și ne-am pomenit cu Tac’su!

Am aflat ieri o poveste halucinantă. Din care reiese că, la vârful IPJ Argeș, polițiștii se ocupă cu lucruri incompatibile cu fișa postului.

Pe scurt, iată despre ce este vorba.

Afaceristul Marian Tolea din Pitești deține un fast food în orașul Ștefănești. Cum familia Tolea este celebră pentru respectarea legii cu sfințenie, și aici mă refer în special la tatăl lui Marian, celebrul Florea Tolea (decedat acum câțiva ani!), ce credeți că s-a întâmplat?  Afaceristul a asfaltat pe banii lui o suprafață de 2000 de metri pătrați, teren care asigură accesul la fast food-ul proprietate personală.

Numai că, ce să vezi, terenul asfaltat nu-i aparținea, fiind proprietatea Consiliului Local Ștefănești. Drept urmare, în baza prevederilor legale, inspectorii de la Corpul de Control al Primăriei Ștefănești au venit să-i aplice sancțiunea binemeritată.

Numai că, spun sursele noastre, pe traseu a apărut un scurt circuit încă nu tocmai elucidat. Se pare că domnul comisar șef Gabriel Gherghe, adjunctul IPJ Argeș, și-a băgat cumva coada. În favoarea lui Marian Tolea, firește.

De ce? Aceleași surse bine informate ne-au spus că doamna Gherghe derulează ceva afaceri în domeniul confecțiilor/ croitoriei cu familia Tolea. Este vorba de producție în sistem lohn, marfa mergând la export pe bani grei.

Ori prietenul la nevoie se cunoaște. Și vine la discuții la restaurantul Beluga, pentru că acolo este cel mai liniștit loc în care se poate discuta o potențială intervenție pentru obținerea în concesiune a terenului de către firma lui Marian Tolea care deține fast food-ul de la Ștefănești!

Ei bine, așa ceva este orice, numai o activitate în concordață cu statutul polițistului și chiar cu legea penală nu!

Acum cine știe, poate lucrurile nu stau chiar așa, poate că dracul nu este chiar așa negru, poate că domnul comisar șef Gabriel Gherghe a conștientizat în ceasul al douăsprezecelea că traficul de influență este trafic de influență și dacă-l face un comisar șef….!

Totul este bine când se termină cu bine și toată lumea își vede de treaba ei. Dacă nu, cazul Marius Aioanei se va repeta, pentru că am înțeles că DNA așteaptă. În fine, mai vedem, mai revenim!

Sed lex, dura lex! Pe cuvânt de jurnalist!

D.M.D.