Adrian Bughiu: Testarea în școli, singura soluție pentru o educație normală!

0
18

Adrian Bughiu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, consideră că testarea în școli este singura soluție pentru o educație normală!

,,Iarăși asistăm la o debandadă totală în învățământ după reluarea cursurilor în școli și licee. PSD solicită redeschiderea tuturor școlilor și testarea în masă a elevilor și a profesorilor, pentru a nu crește din nou numărul de infectări după acest nou început școlar. Trebuie să se aplice urgent un plan concret de testare în unitățile de învățământ, mai ales că nu pot fi vaccinați copiii până în 12 ani.

Haosul din ultimul an care a caracterizat sistemul de educație a nenorocit, efectiv, o generație de elevi. Refuzând testarea, iar vaccinul nefiind recomandat copiilor, școlile au fost închise în mare parte din timp, iar sute de mii de elevi nici măcar nu au avut acces la învățământul on-line. Rapoartele organizațiilor europene  au arătat cât de neinspirată a fost decizia guvernului Orban din 2020 de a închide școlile, în loc să testeze, fapt care a determinat rezultate slabe și pierderea mai multor oportunități educaționale.

Miniștrii Educației și ai Sănătății din guvernele PNL-USR-PLUS-UDMR se fac vinovați pentru acest eșec de proporții în învățământ, coroborat cu neînțelegerile dintre partidele aflate la guvernare. Nu mai puneți în pericol evoluția și destinul elevilor in România!”, declară Adrian Bughiu.