Adevărul despre cazul Dan Badea, jurnalistul care înjură conducerea PSD Argeș de aproape 3 ani, dar nu primește nici un leu din sumele uriașe solicitate!

0
170

Bărbații adevărați își recunosc greșelile. Bărbații adevărați nu se victimizează niciodată! Bărbații se comportă, mereu, ca niște oameni de onoare! Și mai ales, în plm, bărbații adevărați nu mint, chiar dacă viața lor depinde de asta!

Am văzut un live în care Dan Badea, jurnalist cu ceva vechime și experiență, pretinde că a fost victima unor cuvinte grele adresate de președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă.

De la o simplă caricatură, pe care nici n-am făcut-o eu ci un coleg, m-am trezit că am fost făcut milog și cerșetor de către președintele Consiliului Județean Argeș, a spus Dan Badea într-un fel de vlog, în care a cerut solidaritate de breaslă și a acuzat jurnaliștii că nu s-au sesizat și nu au luat poziție. (Aceiași jurnaliști pe care, timp de luni întregi, i-a numit sclavii și curvele PSD-ului!)

Aici, are dreptate, în sensul că jurnaliștii ar fi fost obligați să reacționeze public! Motiv pentru care intervin și lămuresc eu lucrurile. Iar de cuvântul meu nu s-a îndoit, până astăzi, nimeni!

Dan Badea, cu regret vă spun, minte ca la balamuc! Îmi pare rău pentru el, dar se face de râs grav de tot, atunci când pretinde că el, ca orice jurnalist, domnule, a publicat doar o caricatură, a mai scris un pic critic de PSD și, din senin, s-a trezit insultat!

Eu, dimpotrivă, vă spun că el s-a comportat execrabil nu doar cu conducerea PSD Argeș, ci și cu toți cei care au vreo legătură cu această organizație. Ziaristele apropiate de social democrații argeșeni sunt curve care prestează pe 100 de euro pentru șefi jumătate de zi, în restul timpului fiind, alături de colegii lor, sclavi care se vând pe mărunțiș. Iar 90% din primari, întâmplător cei care n-au avut contracte cu el, sunt corupți, mafioți, prăduitori. Avem sute de exemple, sute de printuri, sute de dovezi!

Președintele PSD Argeș și al CJ Argeș, Ion Mînzînă, este bălăcărit de aproape trei ani. Sunt sute de articolașe, de postări, de insulte. Sunt printuri făcute cu absolut toate aberațiile publicate, deși 90% dintre ele erau scrise noaptea și șterse dimineața.

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a fost fost și ea victima lui Dan Badea. A fost poreclită în toate felurile, înjurată, s-a ajuns la delir total, în sensul că s-a scris că a divorțat și poartă numele soțului fără drept, i s-a trimis mesaj de către Dan Badea prin care i se spunea că banii pretins datorați ar trebui ,,să fie puși pe ochii copilului”! De fapt, S.B.O. are zeci de mesaje de la Dan Badea, toate abuzive, toate putând fi catalogate ca agresive și ,,hărțuitoare”, deoarece ministrul n-avea nici o treabă cu jurnalistul și cu afacerea lui!

În plină campanie electorală, după trei ani de insulte și calomnii gratuite, primarul Cristian Gentea s-a trezit victima unui live (și el arhivat pentru a sta mărturie!) în care Dan Badea urla că primarul e nebun, că a pus agenții Poliției Locale să-l urmărească și să-l amendeze, și îi transmitea edilului că el ,,o să moară al doilea!”. După trei zile de la acest recital psihotic de injurii și amenințări, Dan Badea a revenit și….i-a cerut scuze primarului Gentea, spunând public, pe facebook, că a fost el informat greșit și că primarul nu are nici o treabă cu amenzile și cu restul poveștilor invocate!

Cu patru zile înainte de debutul campaniei electorale, Dan Badea a postat zeci de amenințări la adresa conducerii PSD Argeș, menite să determine conducerea organizației să încheie un contract cu el, pe o sumă mare de bani. Le-a spus că dacă are contract pleacă din județ și nu mai revine pe durata campaniei, că altfel scrie de doctoratul ministrului Simona Bucura Oprescu, despre primarul Gentea, despre șefa de campanie Ioana Făcăleață etc. A repetat faptul că așa au șansa să scape de el, le-a cerut să aprobe o ofertă pe care el o depusese la sediul PSD Argeș chiar în perioada în care îi înjura pe social democrați cu cea mai mare intensitate!

Într-o postare de acum câteva zile, Dan Badea, în replică la faptul că a fost numit milog și șantajist (aplauze, vă rog!) zice că ,,unii de acolo” i-au cerut o ofertă, și că n-a fost inițiativa lui.

Hai las-o așa, că râde lumea! Președintele partidului nu ți-a cerut nici o ofertă, prim vicepreședinții Cristian Gentea și Remus Mihalcea nu ți-au solicitat nici ei una, ministrul Simona Bucura Oprescu nici atât, șefa campaniei electorale pentru locale, Ioana Făcăleață, niciodată! Deci nu ți-a cerut nimeni o ofertă, că doamna care face cafele nu se pune, că n-are competență să mulțumească prăduitorii!

Conducerea PSD Argeș nu vrea să lucreze cu Dan Badea! (Aplauze!) Peste 90% din demnitarii social democrați, aleși sau numiți, nu vor nici ei să lucreze cu el! E dreptul lor. (Aplauze mai intense, pentru niște oameni chiar curajoși!)

Cei care au refuzat să accepte ofertele și să semneze contractele, sunt ținta injuriilor. Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Bughiu, din ,,e amicul meu”, a ajuns să fie scuipat mediatic, să fie luat la mișto că se pregătește să devină academician, i-a fost insultată soția etc. Omul are cojones și a rezistat. Are mesaje câte pagini are Shogunul, dar n-a acceptat nici o solicitare. (Aplauze puternice, pentru că omul chiar le merită. Știa că va fi victima jurnalistului care se declară mândru că aruncă ,,cu căcat în ventilator”, dar n-a cedat un milimetru!)

Totuși, Dan Badea trebuie să-și asume consecințele juridice ale faptelor lui, pentru că solicitarea repetată de bani, la pachet cu articole negative, nu reprezintă libertatea de exprimare, nici libertatea presei, ci elementele constitutive ale infracțiunii de șantaj!

În opinia mea, când bați câmpii și îl numești pe un om marioneta securiștilor timp de ani de zile, e normal ca omul să-ți răspundă și să te numească, la rându-i, milog și cerșetor! Pentru că toți din grupul de lideri ai PSD Argeș au mesaje de la tine prin care le ceri bani și contracte. Vicepreședintele abia pomenit două paragrafe mai sus, care odinioară obișnuia să participle din bun simț la emisiunile tale, are zeci de mesaje (pe care mi le-a arătat!) prin care cereai contract, pe modul repeat! Te-a refuzat mereu, și bine a făcut!

Și mai e o chestie care trebuie lămurită. PSD Argeș n-a avut nici o datorie în 2022, pe 6 luni, la firma lui Dan Badea! I s-au dat totuși, degeaba, niște bani, mărunțiș, după un an de live-uri injurioase și amenințătoare, după sute de mesaje, după vizite la sediu etc. A primit mai puțin decât valoarea unui IPhone 15, ca să nu mai denigreze filiala că nu-i plătește o datorie inexistentă.

N-a avut contract (pe primele două luni ale fiecărui an, ianuarie și februarie, nici nu existau contracte cu presa!) iar comunicatele publicate pe site au fost trimise tuturor celor din mass media. Cine a vrut le-a publicat, cine nu, nu! Iar la emisiuni, el trăgea de invitați, nu invitații se băteau să meargă la el!

În rest, am auzit cu toții  că el nu poate fi milog pentru că plătește astăzi 4 salarii (așa cum a zis în live-ul de pe facebook!). Eu zic că minte din nou. Chiar n-aș vrea să demonstrez asta!

La fel și cu sumele din campania electorală despre care Dan Badea bate câmpii că le mai are de încasat de la perdanții lui. Legea electorală impune plăți din cont, cu documente avizate de mandatari financiari ai partidelor, interzice orice plată cash etc., sub sancțiunea unor amenzi uriașe. Încă râd, când aud că mai are de luat/recuperat din campanie. Râd rău de tot!

PSD Argeș nu are nimic de împărțit cu Dan Badea, chiar dacă lui, după cum singur se laudă, îi place să arunce ,,cu căcat în ventilator”. Pentru cel mai important partid din județ, jurnalistul în cauză nu există, așa cum n-a existat în campania electorală pentru alegerile locale. Vulturii nu prind muște!

D.M.D.