Activități cultural artistice organizate de instituțiile subordonate Consiliului Județean Argeș

0
45

Respectând reglementările în vigoare impuse de pandemia de Covid19, în perioada 05-10 februarie 2022, instituțiile subordonate Consiliului Județean Argeș organizează următoarele activități cultural artistice:

Sâmbătă – 05 februarie

Ora: 11:30 – RIDICHEA URIAȘĂ – Vremea copilăriei este atât de frumoasă e vremea copilăriei, cu poveştile ei … Vă mai amintiţi de povestea “Ridichea uriaşă”? Este un frumos basm rusesc care ne încântă prin acțiunea şi personajele sale. Morala poveștii este una de valoare: “Unde-i unul nu-i putere, unde-s mulţi puterea creşte”. (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Studio).

Duminică – 06 februarie

Ora 11:30 – AMINTIRI DIN COPILĂRIE Spectacolul ”Amintiri din copilărie” încearcă, într-o manieră clasică, să aducă în scenă câteva momente de neuitat din opera genialului povestitor, Ion Creangă. (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Studio).

Ora 19:00 – BĂDĂRANII – Piesa de teatru ”Bădăranii” este o comedie în trei acte de Carlo Goldoni, pusă în scenă de regizorul Matei Varodi.  (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Mare).

Mențiune:                                                                                                                            Având în vedere reglementările în vigoare, în contextul pandemiei Covid19, la spectacole pot  participa:

  • doar persoanele vaccinate împotriva virusului Sars-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare;
  • doar persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării cu Covid19.

Evenimentele se desfășoară cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a sălii, cu purtarea obligatorie a măștii de protecție.

Luni – 07 februarie

Ora 10.30 – TÂNĂR ÎN EUROPA – Sesiune de informare ONLINE despre oportunitățile educaționale, profesionale și de afirmare, pe care le au tinerii în spațiul european; sesiunea de informare este urmată de exerciții cu rol de fixare a informațiilor dobândite; participă elevi de la Liceul de Arte Dinu Lipatti din Pitești. (Biblioteca Județeană Argeș).

Marți – 08 februarie

Ora 16.30 – DRAG DE ROMÂNIA: OBIECTIVE TURISTICE DE VIS – Activitate educativă ONLINE, de prezentare a principalelor atracții turistice din țara noastră; activitatea se desfășoară în cadrul Proiectului Clubul Copiilor Isteți și îi vizează pe elevii cu vârstele cuprinse între 8 – 11 ani. ( Biblioteca Județenă Argeș).

Joi – 10 februarie

Ora 09.40 – BUCATE EUROPENE – Sesiune de informare ONLINE despre patrimoniul culinar european și de prezentare de rețete cu produse tradiționale europene; participă elevi de la Școala Gimnazială Ion Pillat din Pitești. (Biblioteca Județeană Argeș).

Ora 11.00 – BIBLIOTECA TE CITEȘTE – Lectură publică din creația poeților Iustin Oprea și Denisa Popescu, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri; participă elevi de la Secția Sculptură, Grupa prof. Marius Ivanovici. (Liceul de Arte Dinu Lipatti).

Alte activități culturale organizate de BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ:

În perioada 04-10 februarie – ESENȚE, PERSPECTIVE, PERSONAJE – Cronică de eveniment – vizita Excelenței-Sale, Laurence Auer, Ambasadoarea Franței în România, la Colegiul Național I. C. Brătianu; Cronică teatrală – Retrospectiva 2021 a Festivalului Internațional al Teatrului de Studio de la Pitești. (Biblioteca Județeană Argeș – Rubrică online).

În perioada 04-10 februarie – ACTUALITATEA INTERBELICĂ ÎN CARICATURĂ – Expoziție de facsimile din revista ”Oglinda lumii” (1925); expoziția aduce în prim-plan contextul realității din acea perioadă, din perspectivă economică, politică, socială, apelând la caricatură, ca instrument de satirizare a moravurilor. (Holul Bibliotecii Județene Argeș Etajul al II-lea).

În perioada 04-10 februarie – CĂRȚI MOTIVAȚIONALE. CALEA TA SPRE SUCCES – Expoziție de cărți de dezvoltare personală, din colecțiile Bibliotecii. (Holul Bibliotecii Județene Argeș).

Expoziții temporare organizate de MUZEUL GOLEȘTI:

Expoziție de autor – pictoriță Dana Simion (18 ianuarie-18 februarie) – Fragmente de suflet – expoziție temporară.

Salonul de altădată. Expoziție cu mobilier și obiecte de la începutul secolului al XX-lea.

Călătorie în trecutul Goleștilor… – Expoziție cu obiecte care au aparținut neamului Golescu.

Tudor Vladimirescu – memoria unui patriot român. Expoziție dedicată mișcării revoluționare conduse de Tudor Vladimirescu realizată în colaborare cu Muzeul Județean Teoharie Antonescu – Giurgiu (Muzeul Golești);

Înveşnicirea sufletului – sacrul în viaţa ţăranului român, obiecte de patrimoniu deosebite: icoane pictate, icoane de vatră, pristolnice, dar şi copacul cu „cruci de jurământ”.

Expoziția temporară organizată în parteneriat cu Facultatea de Teologie, Istorie, Litere și Arte. (holul facultății)

MUZEUL GOLEȘTI își așteaptă vizitatorii în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 9.00-18.00.

MUZEUL JUDEȚEAN ARGEȘ:

Planetariul (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor).

Spectacolele Planetariului sunt între orele 9.00 – 17.00, de marți până duminică, doar cu programare la telefon: 0723.344.586.

Expoziţia Flori de mină – Comorile adâncurilor (Sediul Central, Corpul B / Str. Armand Călinescu, nr. 44)

Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-19.00

Galeria Naţională de Artă Naivă (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor)

Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-19.00

Muzeul Sportului Argeşean ,,Campionii” (Sediul Central, Corpul B / Str. Armand Călinescu, nr. 44, Intrarea din Bulevardul Eroilor)

Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-19.00

Castrul roman Câmpulung-Jidova (Câmpulung, şoseaua DN 73, jud. Argeș)

Program de vizitare: luni-duminică: 9.00-17.00

Lapidarium (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44)

Program: luni-duminică: 9.00-19.00

Casa Memorială „Dinu Lipatti”  (Comuna Leordeni, Sat Ciolcești, jud. Argeș)

Program de vizitare: luni-duminică: 9.00-17.00

Cetatea Poienari (Căpățâneni, comuna Arefu, județul Argeș)

Închisă pentru lucrări de conservare și reabilitare

Alte activități culturale organizate de MUZEUL JUDEȚEAN ARGEȘ:

Galeria Națională de Artă Naivă, intrarea din Bulevardul Eroilor, Expoziție temporară de pictură „IARNA ÎN ARTA NAIVĂ”

Holul Muzeului Județean Argeș, intrarea din Bulevardul Eroilor, „Exponatul lunii”, Hrisov emis în cancelaria domnească a Țării Românești, în domnia lui Leon Tomșa (1629‒1632).