„Ziarul de Argeş” îi solicită public DNA să redeschidă dosarul „Mită la Direcţia Silvică Argeş” şi să investigheze posibila participare infracţională a fostului senator PDL Mircea Andrei!

0
510
  • Conform declaraţiilor fostului director Dobrinoiu, prins în flagrant, arestat şi condamnat pentru luare de mită, toţi banii primiţi (inclusiv cu alte ocazii!) mergeau la Fundaţia „Solidaritatea creştină”

anchete_DNA_ion_dobrinoiuÎn luna februarie a anului 2012, Ion Dobrinoiu, la acea dată director al Direcţiei Silvice Argeş, a fost reţinut de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Piteşti, fiind acuzat de luare de mită. În timpul percheziţiei, anchetatorii au găsit în biroul lui Dobrinoiu 12.000 de lei. Banii proveneau de la omul de afaceri Florin Păun, administrator al SC Explorer Marcos Wood SRL din Stoeneşti, şi-i fuseseră oferiţi lui Ion Dobrinoiu, membru PDL la acea vreme, pentru câştigarea unei licitaţii de exploatare a unei suprafeţe forestiere.

Până aici nimic ieşit din comun, pentru că au mai fost cazuri de directori prinşi în timp ce luau mită. Numai că… surpriză! În faţa anchetatorilor de la DNA, directorul Dobrinoiu a contestat vehement faptul că a luat mită! În declaraţiile lui, ex-directorul D.S. Argeş a menţionat în mod repetat faptul că a luat banii pentru Fundaţia „Solidaritatea creştină”. Fundaţie fondată şi patronată de fostul senator PDL Mircea Andrei!

Ups! Cum vine asta, Stăpâne? Să fi fost Dobrinoiu săgeata ta cumva?

Habar n-avem dacă aşa stau lucrurile, pentru că noi nu suntem procurori şi nu facem anchete. Numai că Ion Dobrinoiu a susţinut în mod repetat că el n-a atins niciun ban şi că, la mai multe licitaţii, a perceput sume mari de bani pentru fundaţia patronată de Mircea Andrei!

Din informaţiile noastre, Mircea Andrei nu a fost audiat de procurori în acest dosar. Dosar în care, ca o paranteză, s-au comis infracţiuni din moment ce Dobrinoiu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, iar Florin Păun a primit şi el o pedeapsă privativă de libertate, tot cu suspendare. În aceste condiţii, „Ziarul de Argeş” îi solicită DNA Piteşti să redeschidă dosarul „Mită la Direcţia Silvică Argeş” şi să verifice posibila implicare a fostului senator portocaliu Mircea Andrei în activitatea infracţională a lui Ion Dobrinoiu!

Vom fi extrem de perseverenţi în acest caz, ca şi în celelalte zeci de dosare „Mircea Andrei” care vor urma în paginile „Ziarului de Argeş”. Pentru că trebuie ca legea să funcţioneze pentru fiecare cetăţean, indiferent de zecile de milioane de euro pe care le are în cont!

D.M.D.