„Ziarul de Argeş” a avut dreptate: Prodecanul Delia Duminică investigat de Comisia de Etică a Universităţii din Piteşti!

0
282

Acum aproape un an, „Ziarul de Argeş” dezvăluia, în exclusivitate, o situaţie care impunea o anchetă urgentă. (Pentru articol, click aici!) De fapt, o dublă anchetă. Atât din partea conducerii Universităţii din Piteşti, cât şi din partea organelor de cercetare penală!

Pe scurt, prodecanul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Piteşti, Delia Duminică, a confundat instituţia pe care o conduce cu un SRL şi i-a transformat în studenţi şi ulterior în licenţiaţi pe soţul său, Petre Duminică, şi pe sora ei, Oana Maria Barcan. Soţul a devenit chiar masterand în comunicare, deşi el lucrează ca militar angajat pe bază de contract şi se pricepe la comunicare ca deputatul Adrian Miuțescu la baschet!

Între timp, la Ministerul Educaţiei Naţionale a fost depusă o reclamaţie la adresa prodecanului Delia Duminică. Reclamaţie pe care, din câte am aflat noi, cei de la Universitatea din Piteşti încearcă să o soluţioneze într-o totală bătaie de joc.

Momentan există câteva cadre universitare care au declarat lucruri deloc conforme cu realitatea în dosarul Duminică atunci când au fost investigate de Comisia de Etică a instituţiei. Problema este că, dacă declaraţiile făcute în comisia prezidată de fostul rector Sebastian Pârlac nu produc consecinţe juridice, viitoarele declaraţii, pe care le vor da în faţa procurorilor, le vor conduce pe susţinătoarele Deliei Duminică pe calea instanţei, unde vor fi inculpate pentru mărturie mincinoasă. Pentru că probe există, martori corecţi există şi mai există de asemenea studenţi care l-au văzut pe colegul lor Petre Duminică la cursuri la fel de des cum au văzut-o pe Shakira la seminare!

Modul în care se încearcă ascunderea gunoiului sub preş de către Comisia de Etică este totuşi unul infantil. Cică reclamaţia ar fi cumva anonimă, în sensul că semnatarul nu poate fi identificat. Aşa, şi? Atâta vreme cât faptele reclamate sunt reale, ele trebuie investigate temeinic, deoarece afectează grav prestigiul şi imaginea Universităţii din Piteşti!

Mâine, „Ziarul de Argeş” va prezenta pe larg culisele acestui scandal universitar, cel mai grav înregistrat în Argeş în ultimii douăzeci de ani. Deocamdată îi avertizăm pe toţi cei care fac declaraţii false că greşesc amarnic sperând că lucrurile se vor opri la Comisia de Etică. Foarte curând le vor da explicaţii procurorilor pentru tot ceea ce declară astăzi mincinos pentru a-şi apăra şefa şi colega.

D.M.D.

Lasa un raspuns