„Ziarul de Argeş” a avut dreptate atunci când a prezentat defrişările iresponsabile de la Rucăr care, iată, pun în pericol acum şi vieţile oamenilor!

1
102

De ani buni, „Ziarul de Argeş” scrie despre defrişările inimaginabile din zona Rucăr. Sunt sute de hectare de pădure seculară rase ca-n palmă, victimă a complicităţilor penale dintre autorităţi şi mafia lemnului.

Sub conducerea lui Armand Chiriloiu, boss-ul multimiliardar al Direcţiei Silvice Argeş, defrişările au atins proporţii incredibile. V-am mai spus şi o repetăm, în anul 2015, Greenpeace România a anunţat public faptul că judeţul Argeş este pe primul loc în topul judeţelor din România la capitolul defrişări ilegale. Orice comentariu, în atare condiţii, ar fi de prisos!

Weekendul trecut, la Rucăr puteau să moară oameni. Mulţi oameni! Apele au năvălit în localitate cu forţa unui ciclon tropical. Au dărâmat tot ce le-a stat în cale, luând cu ele bunuri, animale şi chiar câteva persoane, care întâmplător au scăpat cu viaţă. Data viitoare, este o certitudine deja, rucărenii nu vor scăpa la fel de ieftin!

Momentan, aşteptăm de la Primăria Rucăr un răspuns la o solicitare făcută în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public referitoare la defrişarea ilegală, în perioada 2013-2014, în zona Rucăr-UP Râuşor, UA 56A, a nu mai puţin de 14 hectare de pădure seculară!

Să-i fie frică edilului Ionel Dulamă să răspundă, deşi legea îl obligă să facă acest lucru? Vom vedea! Pentru moment, dezvăluim doar că acest caz, pe care promitem să-l elucidăm până la capăt, este dovada cea mai clară a complicităţii dintre mafia lemnului şi cei care ar trebui să vegheze ca niciun copac să nu fie pus la pământ în afara cadrului legal, reprezentanţii Gărzii Forestiere Ploieşti!

D.M.D.

1 Comentariu

  1. Cine sunt proprietarii vilelor ridicate într-o zonă devastată prin defrisari?
    Se va pune în discuție responsabilitatea celor care au emis permisele de construire?
    Prea multe complicități ticaloase in județele infestate de psdristi.

Lasa un raspuns