Weekend prelungit de 1 Decembrie, cu lumini de Craciun si parada militara

0
684

          Mai sunt 3 zile pana la 1 Decembrie si noi deja am intrat intr-o mini-vacanta. Numai bine pentru cei care asteptau cu sufletul la gura un weekend prelungit pentru o iesire la munte sau cateva zile petrecute cu familia, fara stresul job-ului si al sefului care te bate constant la cap. Pacat insa ca vremea nu prea tine cu noi si ne cam obliga sa stam in casa, cu un vin fiert si un film bun, cu o carte in mana sau o curatenie generala in asteptare… Pentru cei mai temerari dintre noi, insa, pe care frigul, ploaia si teama de raceala nu ii impiedica sa isi petreaca timpul in aer liber (oricat de rece si neprielnic ar fi el), iata ce evenimente ne asteapta de acest 1 Decembrie!

parada_1_decembrie

Traditia de 1 Decembrie nu consta decat in vreme urata, ci si in parade militare desfasurate in mai toate orasele mari ale tarii. Si anul acesta se va organiza o astfel de parada in Bucuresti, in Piata Constitutiei, in fata Palatului Parlamentului. Daca va aflati in Capitala in aceste zile, ati putea sa mergeti la defilare; copiilor le plac mult astfel de evenimente, cu uniforme si vehicule militare, avioane si elicoptere si ar putea invata si ei ce inseamna patriotismul si respectul fata de natiune. Desigur, nu uitati sa va inarmati cu haine groase, caciuli, fulare si manusi, caci parada incepe in jurul orei 08:45, pe un ger cumplit!

1_decembrie_2015_defilare_militari

Un alt eveniment pentru bucuresteni este Targul de Craciun. Deschis intre 27 noiembrie si 27 decembrie, in Piata Universitatii, targul va aduce tot ce va puteti inchipui mai festiv si “sarbatoresc”: colinde, vin fiert, globuri si braduti, ca doar de-aia se numeste “Targ de Craciun”! Luminile ce vor impodobi Capitala se vor aprinde tot de 1 Decembrie, in jurul orelor 18:00-19:00, in aceeasi Piata Universitatii.

Pitesti_1_decembrie_2015_lumini_de_craciun

Si Municipiul Pitesti se pregateste intens de sarbatoare. In centrul orasului au fost deja adusi doi 2 brazi, unul de 20 de metri in Piata Milea, si un altul de 22 de metri langa Teatrul Alexandru Davila. Pentru impodobirea bradului de langa teatru lucreaza cate 6 oameni in doua schimburi, pentru ca toate ornamentele sa fie aranjate pana luni seara. Iata cum va arata programul de 1 Decembrie din Pitesti: incepe la ora 10:30, cu o ceremonie de depunere de coroane de flori la monumentul eroilor din cimitirul Sfantul Gheorghe; va continua cu o parada militara pe traseul Piata Primariei – Piata Vasile Milea, de la la ora 12:00. Seara, de la ora 17:30, se va desfasura retragerea cu torte a militarilor Garnizoanei Pitesti, pe traseul Piata Vasile Milea – Piata Primariei, iar de la ora 18:00 sunt programate recitalul fanfarei militare si aprinderea luminilor de Craciun. Ulterior, de la ora 19:00, se va desfasura un concert al trupei Directia 5.

Voi cum va petreceti acest 1 Decembrie?

Redactor: Eva Ionescu

Lasa un raspuns