Vizita de lucru de la Ministerul Sanatatii. Va fi construit un Centru de Radioterapie la Pitești

0
98

Secretarul de stat al ministerului Sănătății, Alexandru Rogobete, alături de președintele Ion Mînzînă în vizită de lucru la spitalele din Argeș. Va fi construit un Centru de Radioterapie la Pitești!

Consiliul Județean Argeș pregătește, într-un stadiu alert, noile proiecte de dezvoltare și modernizare ale spitalelor din Argeș pe care le are în administrare. Astăzi, ministrul secretar de stat în Ministerul Sănătății, asistent universitar doctor Alexandru Rogobete, a purtat discuții tehnice împreună cu președintele Ion Mînzînă, deputatul Remus Mihalcea, medic de profesie, echipa de conducere a Consiliului Județean, aparatul de specialitate și cu managerii spitalelor din Pitești pe o serie de proiecte aflate în diferite stadii de implementare. Unul dintre cele mai importante proiecte este construcția și dotarea Laboratorului de Radioterapie de la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Pentru acest proiect, Ministerul Sănătății a aprobat deja finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Centrul de Radioterapie va fi o construcție cu 5 nivele și urmează să fie construit lângă Secția de Oncologie. De asemenea, președintele Ion Mînzînă a insistat și pentru dotarea cu un nou angiograf a Spitalului Județean de Urgență Pitești, dar și pentru proiectul de consolidare și reabilitare a vechii clădiri a spitalului.

În paralel, se are în vedere și reabilitarea energetică a clădirii Spitalului de Pediatrie Pitești. De altfel, după aceste discuții tehnice, secretarul de stat, împreună cu președintele Ion Mînzînă, vicepreședintele Marius Nicolaescu și administratorul public al județului, Cristian Puiu, au vizitat cele două spitale.

La Spitalul Județean, Alexandru Rogobete a trecut în revistă evoluția proiectelor de extindere a Unității de Primiri Urgențe și de extindere a Ambulatoriului de Specialitate, două proiecte aproape de finalizare finanțate prin fonduri europene, dar și construcția noului corp P+4, realizat integral cu fonduri ale Consiliului Județean. Toate cele trei investiții presupun, pe lângă construcție, și dotarea cu aparatură medicală.

Secretarul de stat s-a arătat impresionat de Ambulatoriul de Specialitate de la Spitalul de Pediatrie și extinderea Compartimentului de Primiri Urgență. ATI-ist ca specializare, Alexandru Rogobete a vizitat, împreună cu managerul Tudor Ionescu, și secția de Anestezie și terapia intensivă de la Pediatrie.

,,Astăzi, împreună cu domnul secretar de stat Alexandru Rogobete, am mers în unitățile medicale din municipiul Pitești. Am vizitat obiectivele pe care le avem în derulare la Spitalul Județean de Urgență Pitești și ceea ce am realizat la Spitalul de Pediatrie. Astăzi, am pus bazele unei colaborări pentru construcția și dotarea Laboratorului de Radioterapie, care va începe în curând cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență și cu sprijinul Ministerului Sănătății și, de asemenea, purtăm discuții pentru dotarea cu un nou angiograf a Spitalului Județean precum și pentru consolidarea și reabilitarea clădirii acestui spital. Vreau să mulțumesc Ministerul Sănătății și domnului secretar de stat pentru modul în care dorește să se implice în dezvoltarea bazei materiale din unitățile medicale din Argeș în folosul atât al pacienților, cât și al personalului medical. Sperăm, de asemenea, să reușim și eficientizarea energetică a clădirii Spitalului de Pediatrie pentru că, la finalul acestei investiții, vom putea spune că avem cu adevărat cel mai modern spital din țară destinat copiilor” –  Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

,,Nu vreau decât să vă felicit, domnule președinte! Este impresionant ce am văzut astăzi! Am fost în vizită în ultimii doi ani în peste 70 de spitale din țară. Ambulatoriul de la Pediatrie este cel mai bine organizat și mai frumos Ambulatoriu pe care l-am văzut în România. Se vede că este făcut cu suflet și că, în primul rând, este făcut pentru oameni. Aveți 70 de milioane de euro atrași din fonduri europene în ultimii trei ani la nivelul spitalelor din Argeș și proiectele merg excepțional. Așa cum ați spus, Ministerul Sănătății vă este aproape pentru Centrul de Radioterapie și sper ca, la anul pe vremea aceasta, să îl putem inaugura și va veni în folosul cetățenilor care au nevoie de el. Vă felicit încă o dată pentru modul cum arată spitalele pe care le aveți în administrare” – Alexandru Rogobete, secretar de stat Ministerul Sănătății.