Viorica Dăncilă vrea audit pentru zecile de milioane RON cheltuite în mandatul de trezorier al lui Mircea Drăghici, deputatul acuzat de DNA pentru delapidare şi folosire a subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate!

0
117

După cum anticipam, problemele lui Mircea Drăghici de-abia au început. Săptămâna trecută, preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, l-a convocat la partid pe deputatul Drăghici, solicitându-i în mod imperativ explicaţii în legătură cu cele aproape 60 de milioane RON primite de PSD de la bugetul de stat ca subvenţie în baza Legii finanţării partidelor politice (cu a cărei paternitate se mândreşte acelaşi Mircea Drăghici!). Banii au fost cheltuiţi în baza unor decizii luate într-un cerc extrem de restrâns, cerc în care Drăghici, în calitate de trezorier al partidului, a avut un rol extrem de important.

Le reamintim celor care nu sunt la curent că ex-trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost pus sub urmărire penală de către procurorii anticorupţie la începutul lunii aprilie a.c.. El este acuzat de delapidare şi folosire a subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.

În perioada imediat următoare, la nivelul PSD va fi organizat un audit financiar care va analiza toate cheltuielile efectuate de partid în perioada în care a fost trezorier Mircea Drăghici. Semnalele sunt, vă spunem noi, teribile!

Celor care susţin că toate cheltuielile s-au făcut cu acceptul conducerii PSD le mai spunem o dată: nu există justificare legală care ar putea fi invocată de ex-trezorierul Mircea Drăghici pentru Mercedesul de teren cumpărat în rate de la PSD. Ca de altfel nici pentru imobilul de 500.000 de euro din Pipera! Subvenţia din bani publici nu se acordă pentru ca trezorierii unui partid să-şi poată cumpăra maşini de lux în rate, nici să efectueze jonglerii financiare cu imobile de lux, nici să plătească bani grei la televiziunea deţinută de soţia unui astfel de trezorier, nici să le plătească peste 400.000 RON unor dobitoci fără audienţă ca să le înjure adversarii din partid! Etc. etc.

Mâine, cel mai puternic om de afaceri din Argeş va primi personal dovada faptului că fostul trezorier al PSD Argeş complota (cu una dintre uneltele instalate de el la conducerea unei instituţii) împotriva unora dintre afacerile lui.

Revenim!

D.M.D.

Lasa un raspuns