Vicepreşedintele CJ Argeş Ion Mînzînă l-a executat scurt pe frustratul şi megaratatul Mişu Pişu de la PAM

0
252

Aseară, absolut întâmplător, am constatat că pe facebook se desfăşoară un fel de polemică între vicepreşedintele CJ Argeş, Ion Mînzînă, şi Mihail Tudor, cică preşedinte al organizaţiei municipale Piteşti a Partidului pentru Argeş şi Muscel. Schimbul de replici, ca să fie totul clar de la început, a fost provocat de Tudor care, fără să fie vizat cu nimic, a comentat injurios o postare referitoare la modul incalificabil în care PDL a jefuit, sub infractorul beţiv Traian Băsescu, România.

Acum, dacă asta e moda, să te bagi ca prost…ca Mişu Pișu în seamă cu japca, atunci să mă vâr şi eu în schimbul ăsta de replici.

Pe cei care nu ştiu foarte multe despre protagonişti, să-i lămurim în câteva cuvinte.

Ion Mînzînă este un om politic reprezentativ pentru ceea ce ar trebui să fie clasa politică. Dincolo de faptul că a fost cam tot ceea ce se putea fi în politică – senator, de două ori deputat, lider de grup parlamentar în Camera Deputaţilor, vicepreşedinte AVAS cu rang de ministru secretar de stat, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş etc. – Mînzînă face parte din categoria, extrem de restrânsă, a oamenilor de mare valoare umană, de cuvânt, a oamenilor de onoare! Îl cunosc personal de 22 de ani şi îl respect din ce în ce mai mult cu fiecare zi!

În anii terorii portocalii, când mulţi dintre cei de la PSD erau reţinuţi, arestaţi, trimişi în judecată şi băgaţi după gratii, Ion Mînzînă lupta cu mafia PDL. La conferinţe de presă, în emisiuni televizate, în declaraţii publice, îi ardea pe infractorii lui Băsescu cu fiecare ocazie. În Argeş a fost cam singurul din PSD care făcea asta atunci, când era atât de periculos să ai caracter!

Mînzînă are şcoală multă, făcută pe bune, în vremea în care se făcea carte. Are o cultură generală profundă şi de fiecare dată are vorbele la el, fiind autorul unor ziceri memorabile în spaţiul public.

Mihail Tudor, zis Mişu, este, prin comparaţie, un nimeni în drum. Un fel de Pulică Frânaru plin de frustrări, care a fost permanent ignorat de toată lumea: de şefii politici, de electorat, chiar şi de femeile frumoase… Vârful lui în politică a fost intrarea în CJ Argeş, cu puţin peste 5% cât a obţinut Partidul pentru Argeş şi Muscel, un avorton politic înfiinţat de Mircea Andrei, fostul şef al portocaliilor argeşeni.

În CJ, nici Pulea Spătaru nu-l bagă în seamă pe Mişulică, având în vedere că argeşenii au decis că alţii trebuie să conducă judeţul. El a primit doar voturile unor dobitoci, pentru că nu te poţi numi altfel când îţi iroseşti votul pe nişte loseri desăvârşiţi.

Ideea este că, la noi, cu cât eşti… mai nimeni (a se citi Mihail Tudor!), cu cât nu te cunosc nici vecinii de pe palier, cu cât cea mai importantă realizare a ta din ultima lună este că ai reuşit să-ţi cumperi o tigaie la reducere, cu atât faci mai multă gură. Cu atât eşti mai agresiv şi mai lătrău pe facebook, sperând că-i vei impresiona pe cei 20 de puţoi #rezist din Argeş!

Pentru Mişu Tudor totul merge în jos. Anul viitor, PAM va obţine la alegerile locale un procent de nici 1,9%, lucru care va salubriza clasa politică argeşeană şi ne va scăpa de Tudor şi de şeful lui. În plan personal, lucrurile îi merg deja minunat, e de-ajuns să te uiţi la el şi să te bufnească râsul. Jumătatea lui îl priveşte cu pasiunea pe care o trezea odinioară Iri Monicăi. Aş putea dezvolta un pic, dar mi-e ruşine de ruşinea lui…

În fine, nu poate exista o polemică pe bune între Ion Mînzînă şi alde Mişu. Primul este votat de zeci de mii de argeşeni, al doilea nici de familie! Primul este om politic, al doilea un politruc de mâna a şaptea, de care râde până şi Mircea Andrei între două-trei sticle de whisky!

Mă opresc aici, cu precizarea că am încercat să fiu elegant cu Mişu. Şi-a bătut deja prea mult soarta joc de el ca să-l mai chinui şi eu. Mă rog, dacă insistă, a doua oară îi servim o mare mui…opinie politică, vorba sinistrului Klaus Werner Iohanis!

Culcă-te, Mişule, şi lasă gălăgia! Nu mai visa la funcţii, la bani, la putere, că ăstea sunt premii ale bărbaţilor puternici. Tu, şi dacă ai candida singur, tot pe locul al doilea ai termina, ce pana ta!

D.M.D.

P.S. Bă Mişule, dar ce te-a mai executat Ion Mînzînă în comentarii, chiar pe pagina ta de facebook! Dacă reciteşti atent, vei observa şi tu care e diferenţa dintre un om deştept cu vorbele la el şi un mare prostov…şi tine! Bine pa!

Lasa un raspuns