Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea: „Procurorul Portocală a fost ‘paradit’, cum îi place lui să vorbească! ICCJ l-a dat afară din magistratură pentru abuzurile făcute”

0
72

Ce spune Orban? Că este o decizie a ICCJ pe care PNL o respectă, că PNL are zero toleranţă la corupţie şi zero toleranţă la abuzuri! Păi cum are PNL zero toleranţă la abuzuri, Orbane? A avut PNL măcar o poziţie oficială în care Portocală să fie criticat? În care să se atragă atenţia şi să se ceară verificarea informaţiilor privind abuzurile pe care acesta le-a săvârşit? Nici măcar una!

Şi ce ne mai spune Orban? Că PNL o susţine pe Kovesi pentru că DNA era rău, dar ea era bună. Citez din nou: „Nu poţi pune în cârca unui conducător abuzurile dintr-o instituţie pe care o conduce!”. Păi Kovesi îşi dădea acordul şi pe un amărât de comunicat de presă! Aşa ceva este unic, este genial, este perfect definitoriu pentru gargara politică a acestei trompete care a stricat filonul liberal al PNL.

Cum să spună, spre exemplu despre Dan Radu Rușanu, care a stat luni de zile în închisoare şi a fost achitat, că asta este, că se mai întâmplă şi abuzuri… Adică noi ce facem? Să stăm mâlc, să-i lăsăm pe unii să facă abuzuri ca să credem cu toţii că se luptă cu marii corupţi?

ALDE susţine că procurorii trebuie să se lupte cu marii corupţi, nu să facă abuzuri! Că justiţia trebuie să fie independentă, dar în acelaşi timp să nu se implice în lupta politică. Şi că, Orbane, drepturile şi libertăţile cetăţenilor trebuie respectate în ţara asta, România, stat membru al Uniunii Europene!

P.S.: În loc de concluzie: cum să spună Orban, acest slugoi al sistemului, că Augustin Lazăr are nişte probleme reale ca torţionar la Penitenciarul Aiud? Domnul Ionuţ Cristache, moderatorul emisiunii #RO9 de la postul naţional de televiziune, a avut o continuare fenomenală:

Ludovic Orban: Nu am fost niciodată pasionat…

Ionuț Cristache: …De drepturile şi libertăţile cetăţeneşti?

True, true…

Lasa un raspuns