Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea: După mintea celor de la USR și PNL, singurul tratament aplicabil persoanelor fizice sau juridice aflate în dificultate financiară este pușcăria datornicilor!

0
40

Am remarcat în ultima perioadă o mulțime de critici venite din partea USR și PNL în privința așa-numitei amnistii fiscale adoptate de Guvern. Băieții de la USR, abonați la contractele cu statul și o mulțime de companii de stat, spun că acest guvern șterge datoriile unor companii din care se fură din nou. Este de ,,apreciat” ipocrizia fără de sfârșit de care dau dovadă, pentru că această critică vine de la unii care tocmai ce au fost demascați că s-au bucurat din plin de contracte cu statul, inclusiv cu baronii pe care ei i-au făcut simbol al corupției.

Ceilalți de la PNL, prin vocea strategului Dancă, îi bagă pe toți în aceeași găleată, persoane juridice și fizice, companii de stat sau cu acționariat mixt. Sigur, dacă ar fi după mintea lor singurul tratament aplicabil persoanelor fizice sau juridice aflate în dificultate financiară este pușcăria datornicilor.

Pentru politicienii de tip nou de la USR și de tip băsist de la PNL este mai important să închizi firme, să trimiți în șomaj niște angajați (care nu au nicio vină pentru situația în care sunt firmele unde lucrează) și să bagi în executare silită niște oameni decât să încerci să recuperezi mare parte din datorii. Nu pot să înțeleg cum cineva poate prefera închiderea unor firme sau aruncarea unor oameni în stradă în locul încasării unei părți consistente din banii pe care aceștia îi datorează, chiar dacă pe un termen mai lung. Și la asta am putea adăuga și riscul de a plăti, peste câțiva ani, salarii compensatorii oamenilor care vor rămâne fără serviciu pentru că aceste companii, în loc să fie repuse pe picioare, au fost închise.

Este limpede ca lumina zilei că băieții habar nu au că această măsură este frecventă în mai toate statele Uniunii Europene.

Asta nu înseamnă că nu există firme căpușate de către diverși indivizi, dar readuc aminte că mulți dintre băieții deștepți care s-au înfruptat din averile companiilor de stat erau în camarila băsistă și s-au salvat acum prin PMP sau prin noul PNL. Ei sunt cei care au pus ștampila de țară coruptă României în toată Europa. Este, însă, o realitate că de la ei încoace nu mai putem vorbi de astfel de căpușeli de nivelul și amplitudinea celor care, de exemplu, erau să pună pe butuci Hidroelectrica, companie care este acum printre cele mai profitabile aflate în portofoliul statului român.

Lasa un raspuns