Vicepreședinte ALDE, Andrei Gerea: Trebuie să privim deficitul bugetar cu mai multă relaxare, pentru că și la nivelul Uniunii Europene se discută din ce în ce mai apăsat cu privire la renunțarea la acest plafon de 3%

0
43

„Și la nivelul Uniunii Europene se discută din ce în ce mai apăsat cu privire la renunțarea la acest plafon de 3% al deficitului și lucrurile sunt destul de evidente. În momentul în care și la nivelul UE se constată o anumită încetinire a economiei, cei de acolo se gândesc să renunțe la acest plafon. Atunci când le este necesar, nu mai sunt atât de stricți cu regulile pe care le-au impus întregii Europe.

Noi am spus, nu o dată, că este nevoie câteodată să privim acest deficit cu mai multă relaxare, iar dacă depășirea deficitului este făcută pe baza investițiilor, nu din cauza consumului, pur și simplu vrem să avem un program investițional și vrem să îl ducem la bun sfârșit, toată lumea solicită investiții în infrastructură, că vorbim de infrastructură rutieră sau energetică, sau cea din sănătate, atunci nu avem altă posibilitate de a face aceste investiții într-un timp scurt. Sigur, putem să așteptăm ani de zile și să facem câte puțin în fiecare an. Dar avem și această posibilitate a unui deficit mai mare pe o perioadă scurtă de timp, nu trebuie să o lungim la nesfârșit, dar trebuie să avem un deficit care să ne permită rezolvarea unor probleme ale țării. Aceste probleme țin clar de investițiile în infrastructură. Pentru asta e făcut amendamentul și sper să fie acceptat”.

Lasa un raspuns