Veste proasta pentru romani! Extragerile de la loteria bonurilor fiscale sunt gresite!

0
377

      extrageri_loteria_bonurilor_fiscale Loteria bonurilor fiscale. Un joc de noroc legal ce i-a mobilizat pe romani inca de cand a fost instituit. Prin lege, bineinteles! Iata insa o veste proasta pentru toti cei ce se bucurau de acei 50-100 de lei castigati pe merit si fara prea mare efort: extragerile de la loteria bonurilor fiscale sunt gresite!

Din pacate, stirea este cat se poate de reala. De ce sunt gresite extragerile de la loteria binurilor fiscale? In cateva cuvinte, in ordinul ministrului ce reglementeaza loteria scrie ca se trage la sorti suma castigatoare, pe rand fiecare cifra incepand cu cea a unitatilor. Pana acum insa, cei care au facut extragerile au procedat pe dos, considerand ca prima cifra ce iese din urna este cea a sutelor. Ca exemplu, la prima extragere au iesit din urna cifrele 0, 0, 6, prin urmare s-a decis ca sunt castigatoare bonurile de 6 lei. Au fost cateva mii de castigatori, bucurie mare, fiecare a luat vreo 50 de lei premiu. Conform regulamentului aprobat prin ordinul ministrului, extragerea 0,0,6 ar fi trebuit sa insemne 600, adica cu totul alti castigatori, mult mai putini decat cei cu bonurile de 6 lei. Asta da teapa!

bon_fiscalSituatia s-a repetat ulterior la toate extragerile. Nu stim nici cum, nici de ce, insa cert e ca cei ce faceau extragerea numerelor norocoase pur și simplu n-au observat acest mic, dar fundamental detaliu. Ce va urma acum?

Iata aici un comunicat al Ministerului Finantelor care se dezvinovateste complet si irevocabil de cele intamplate: “In cadrul simularilor viitoarei extrageri, s-a concluzionat ca pot aparea dificultati in randul participantilor, datorita faptului ca in cazul Loteriei bonurilor fiscale cifrele extrase din cele trei urne reprezintă de fapt o valoare exprimata in bani, iar aceasta trebuie citita de la stanga la dreapta. Astfel, pentru ca si ordinea de extragere din urne sa fie in concordanta cu modul de citire a rezultatului obtinut si pentru a facilita receptarea corecta si a evita confuzia in randul participantilor la Loteria bonurilor fiscale, Comisia a decis sa procedeze, in cadrul celei de a III-a etape, care se refera la suma castigatoare, la extragerea bilelor incepand cu cifra sutelor”.

Daca am trai si noi intr-o tara civilizata, castigatorii de drept ar primi premiile de care au fost privati, s-ar organiza alte extrageri, nici norocosii desemnati in mod ilegal nu ar iesi in pierdere, caci nu e vina lor ca organizatorii aia nu stiu sa citeasca si sa inteleaga niste regulamente de concurs. Dar noi traim in Romania (norocul nostru!), asa ca probabil ca nu se va face nimic! Probabil ca nu se va aplica nicio masura, nicio sanctiune, nu va fi tras nimeni la raspundere pentru aceasta greseala. Noroc insa de cei ce s-au putut bucura de nestiinta si incompetenta altora. Sa speram ca din asemenea greseli vom avea tot mai multi de castigat!

Redactor: Eva Ionescu

Lasa un raspuns