Veste proasta pentru elevi! Ar putea merge la scoala si in vacanta de vara!

0
387

elevi_vacanta_de_varaO noua veste proasta pentru elevi (si profesori): ar putea merge la scoala chiar si vara! Sau cel putin asta isi doresc cei 77 de senatori care au depus un proiect de lege ce se vrea a-i sustine pe parintii care nu au cu cine sa isi lase copiii acasa atunci cand merg la lucru. Exista un mare semn de intrebare aici, pe care proiectul de lege se pare ca nu l-a elucidat inca: profesorii vor fi obligati sa participe la activitati alaturi de elevi sau isi vor putea manifesta liberi alegerea de nu renunta la concediul lor?!

Acelasi proiect de lege prevede faptul ca toate cheltuielile ar reveni doar in seama parintilor. Initiatorii legii sustin ca o astfel de norma legislativa ar aduce multiple beneficii: elevii s-ar bucura de o educatie avansata si de siguranta, fara a se face apel la bugetul de stat, s-ar produce o crestere a natalitatii in timpul vacantei de vara, profesorii s-ar alege si ei cu venituri suplimentare si noi locuri de munca.

Desigur, legea este inca in stadiul de proiect. Daca va fi aprobata si adoptata, ne vom confrunta cu multe nemultumiri, atat din partea elevilor, cat si a profesorilor si a scolilor, precum si a parintilor, din moment ce nu exista prea multi doritori care sa renunte la vacanta de vara sau la concediu pentru alte 3 luni. Desigur, si in unitatile de invatamant ar trebui sa se aduca schimbari majore pentru a se putea sustine ore de curs chiar si pe timpul verii, atunci cand temperaturile ridicate ating limita suportabilitatii, iar parintii ar trebui sa scoata ceva bani din buzunar pentru a-i plati pe profesorii-bone. Ramane de vazut daca proiectul de lege este unul viabil.

Lasa un raspuns