Veste bună! S-a majorat indemnizația pentru creșterea copilului!

0
83

Veste bună pentru mămici! De la 1 ianuarie, indemnizaţia pentru creşterea copilului s-a majorat, potrivit unei Ordonanțe de urgență adoptată de Guvern.

Indemnizaţia minimă de creştere a copilului s-a majorat de la de 1.233 de lei la 1.250 de lei, începând cu 1 ianuarie 2018. Pentru asigurarea acestei majorări, indemnizaţia de creştere a copilului nu va mai fi raportată la salariul minim, ci la Indicele Social de Referinţă (ISR). În prezent, valoarea ISR este stabilită la 500 de lei, iar indemnizaţia va avea valoarea a 2,5 ISR, anunţă RTV.net.

“Cuantumul minim al indemnizaţiei nu poate fi mai mic decât suma rezultată prin aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinţă, denumit în continuare ISR şi nici mai mare de 8.500 lei”, potrivit actului normativ adoptat de Guvern.

Pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naştere, nivelul indemnizaţiei lunare se va majora, mai nou, cu 1.250 de lei, iar nu cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară, aşa cum este în prezent.

Cu alte cuvinte, din 2018, indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului va fi cuprinsă între 1.250 şi 8.500 de lei.

Lasa un raspuns