Veste bună pentru elevi! Temele pentru vacanță sunt interzise!

0
329

temele_pentru_vacanta_interziseConform unui Ordin al ministrului Educaţiei, Mircea Dumitru, emis la începutul acestei luni, temele pentru acasă vor ocupa cel mult două ore pentru toate disciplinele. Începând din 7 decembrie, temele pentru vacanță sunt interzise pentru elevii din învățământul primar și gimnazial.

Măsura a fosta luată pentru a impune scăderea timpul alocat activităţilor şcolare la 5-8 ore pe zi. Ordinul de ministru stabilește care este rolul temelor pentru acasă și reglementează teme diferențiate în funcție de nivelul de pregătire al elevilor. Temele suplimentare se dau, de acum, doar în anumite condiții speciale, ca atunci când se pregătește un concurs. Acestea vor putea fi evaluate, însă nu neapărat notate. În plus, temele pedeapsă sunt de acum ilegale!

Acelaşi document mai prevede că timpul total alocat temei obligatorii pentru acasă, în cazul învăţământului primar, va fi de maximum o oră, iar pentru celelalte niveluri de învăţământ, timpul alocat efectuării temei obligatorii va fi de cel mult două ore.

Lasa un raspuns