Valentin Vişoiu la puşcărie!

0
1645

Campania „Ziarului de Argeş”:
Valentin Vişoiu la puşcărie!

Valentin Visoiu la PuscarieAm mai scris pe această temă şi vom mai scrie până ce se va face cumva dreptate. Pentru că opinia publică nu cunoaşte cu adevărat povestea acestui infractor notoriu, pe care organele de cercetare penală îl protejează vizibil.
Iată, pe scurt, cum stau lucrurile. Şi totodată motivele pentru care cel mai bogat om din Argeş ar trebui să meargă la puşcărie pentru cel puţin 10 ani, potrivit legislaţiei penale în vigoare.
Valentin Vişoiu este un infractor. Aici nu există dubii! Şi să vă spun de ce. Singur a recunoscut că a dat mită în zeci de situaţii. De la banii pe care pretinde că i-a oferit lui Tudor Pendiuc (1,8 miliarde lei!) până la zeci de miliarde oferite în tranşe deputatului Theodor Nicolescu (tot el, magnatul de la Conarg, a susţinut sus şi tare acest lucru!). Tot în ceea ce-l priveşte, există suspiciuni rezonabile că a oferit mită şi pentru eliberarea autorizaţiilor pentru microcentralele construite dement în Făgăraş, precum şi pentru alte lucrări importante pe care le-a obţinut!
Cu toate astea, Tudor Pendiuc a stat aproape 8 luni în arest preventiv, Theodor Nicolescu stă şi el de mai bine de o jumătate de an la închisoare, tot „preventiv”. Iar omul care a recunoscut zeci de infracţiuni de dare de mită DUPĂ CE A FOST REŢINUT în dosarul Publitrans (deci nu s-a dus el la DNA, lovit de mustrări de conştiinţă!) este liber şi, deşi a provocat prejudicii de zeci, dacă nu sute de milioane de euro bugetului de stat prin despăgubirile uriaşe primite nemeritat şi ilegal, stă bine mersi în vila lui cât un palat de pe strada Trivale.
Asta nu e dreptate. Asta nu e luptă anticorupţie! Chiar dacă admitem prejudiciile create de Tudor Pendiuc şi Theodor Nicolescu, ele sunt infime faţă de tunurile care, însumat, sar cu mult de suta de milioane de euro pe care le-a dat bugetelor Valentin Vişoiu.
Şi mai este o chestiune care trebuie subliniată. Uneori, afaceriştii dau mită oarecum forţaţi. Asta nu-i scuză, fireşte, dar este o circumstanţă atenuantă. Intervine în cazurile, spre exemplu, când o firmă face o lucrare, dar ordonatorul de credite pur şi simplu se face că plouă şi nu dă facturile la plată, împingând respectiva firmă spre faliment. De denunţat nu-l poţi denunţa că trage de timp cu plata, pentru că plăţile de obicei se fac cu întârzieri enorme în România, aşa că afaceriştii obişnuiesc, de multe ori, să cotizeze cu 10-15% ca să-şi primească banii fără complicaţii! Valentin Vişoiu, magnatul infractor, n-a fost nicio secundă în situaţia asta. El a oferit mită în cadrul unor operaţiuni de speculă cu drepturi litigioase, operaţiuni frauduloase din start, pentru că în dosare erau comise supraevaluări inimaginabile, chiar şi de 1.000%! Vrem să spunem că Vişoiu a dat şpagă doar din lăcomie, dintr-o foame infracţională de bani!
Pentru toate acestea, Valentin Vişoiu trebuie închis. Pentru mult timp. Pentru că infractorii trebuie să meargă… LA PUŞCĂRIE!
D.M.D.
P.S. Următorul subiect al acestei rubrici: Corin Boian, magnatul care i-a dat şpagă Elenei Udrea. A recunoscut singur şi de bunăvoie. Atunci, LA PUŞCĂRIE!

Lasa un raspuns