Uzina Dacia se extinde si cauta mai multi furnizori! Afla aici mai multe detalii!

0
723

nicolas_maure_uzina_daciaPlanuri mari pentru Uzina Dacia, cea mai mare companie din Romania dupa cifra de afaceri! Conducatorii intentioneaza sa aduca la Mioveni mai multi furnizori ai grupului Renault, pentru a implementa cu o mai mare usurinta sistemul de livrare “just in time”. Se pare ca afacerea se va extinde tot mai mult!

“Acum 30% din furnizorii Dacia sunt amplasati in judetul Argea si vrem sa ajungem la 35% sau poate chiar 40%. Vrem sa atragem aici furnizori care produc pentru noi in Franta, Spania sau Tur­cia. Spre exemplu, prin­tre primii atrasi au fost cei de la Martur”, afirma Nico­las Maure, presedin­tele si di­­rec­­torul Automo­bile Dacia. Cine sunt cei de la Martur? Un producator de scaune turc, controlat de gru­pul Ustunberk, care a ridicat de la zero o fa­bri­ca langa cen­trul de piese de schimb al Dacia de la Oarja, langa auto­stra­da A1 Bucuresti-Pitesti.

In judetul Arges,  12 dintre cele mai mari 20 de companii lucreaza in domeniul auto sau in industria compo­nen­telor auto si se numara printre furnizorii Dacia. In top cinci cei mai mari ex­por­tatori din judet uzina_dacia_productiesunt doar companii legate de sectorul auto: Dacia, Johnson Controls (cu doua entitati fiscale), Lear Corporation si Steinel Electronic, potrivit unor date furnizate de Institutul National de Statistica. Uzina Dacia genereaza singura peste 40% din cifra de afaceri a judetului Arges.

Decizia de a aduce cat mai multi furnizori aproape de Uzina Dacia vine probabil ca urmare a scaderilor vanzarilor de automobile marca Dacia in strainatate, inregistrate in ultima perioada. De asemenea, problemele tehnice cu care se confrunta uzina de la Mioveni au determinat o productie mai scazuta decat in trecut.

Redactor: Luca Mateescu

Lasa un raspuns