UTIL! Foloseste aceasta solutie naturala si vei scapa de buruienile din gradina!

0
693

solutii_buruienile_din_gradinaCum sa scapi de buruienile din gradina? Nu folosind erbicide nocive pentru sanatatea noastra si a animalelor! Iata doua retete simple, ieftine si mult mai eficiente decat Monsanto, cel mai vandut erbicid din lume (care, apropo, provoaca daune grave rinichilor si ficatului!):

Ingrediente:

  • 1 litru otet alb sau normal
  • O sticla spray

Cum procedati? 

Umpleti sticla cu otetul alb si pulverizati pe buruienile din gradina. Aveti grija insa sa nu atingeti si plantele care doriti sa supravietuiasca. Puteti folosi otetul diluat sau simplu. Pulverizarea va trebui facuta la pranz, intr-o zi insorita. Nu e recomandat sa aplicati otet daca tocmai a plouat sau urmeaza sa ploua. Pont: utilizati otet cu o concentratie de 9% acid acetic. E mult mai eficient.

Ingrediente (aceasta reteta este pentru buruienile mai agresive):

  • 1 l de otet alb sau normal dar cu concentratie de 9%
  • 2 cani de saruri Epsom
  • ¼ ceasca de detergent de vase
  • Sticla spray

Cum procedati?

Este recomandat sa folositi atat sarea, cat si oțetul diluate in apa, in cantitati egale. Pulverizarea se va face tot la pranz, intr-o zi calduroasa, caci temperaturile ridicate potenteaza efectul toxic pe care il au sarea si otetul.

Bicarbonatul de sodiu, util si el! Solutia se prepara astfel: doua linguri de bicarbonat la o cana de apa. Se aplica tot prin pulverizare, in intervalul 12:00-15:00.

 

Lasa un raspuns