UPDATE tragedia Colectiv: ranitii in incendiul de la Clubul Colectiv vor fi transportati cu un avion militar NATO

0
207

        avion_nato_pentru_ranitii_in_incendiul_de_la_clubul_colectiv Ranitii in incendiul de la Clubul Colectiv urmeaza a fi transportati la clinici din strainatate cu un avion militar pus la dispozitie de NATO. Mircea Dusa, Ministrul Apararii, spune ca astfel timpul de transport va fi redus la jumatate, victimele urmand a pleca chiar astazi, 8 noiembrie 2015 catre destinatie.

Avionul militar va sosi astazi, in jurul orei 19:00 si vine ca raspuns al unei solicitari inaintate catre NATO de catre autoritatile romane. Este vorba despre un avion cu o mai mare capacitate cu care ranitii in incendiul de la Clubul Colectiv vor putea fi transportati mai rapid si mai in siguranta decat cu avioanele romanesti. Nu se stie inca numarul celor ce vor primi ingrijiri medicale in strainatate, caci deplasarea depinde de evolutia starii lor de sanatate.

mircea_dusaMinistrul Apararii, Mircea Dusa a confirmat ca Departamentul de Situatii de Urgenta are acum la dispozitie mai multe avioane pentru a putea transporta ranitii in incendiul de la Clubul Colectiv catre spitalele din strainatate dispuse sa ii trateze. Spitalul Militar din Budapesta va primi 5 persoane, chiar astazi urmand sa porneasca spre Londra si Budapesta doua avioane  C-27 J Spartan ale Fortelor Aeriene Romane.

Alte destinatii catre care ranitii in incendiul de la Clubul Colectiv se vor indrepta pentru a primi tratamente si ingrijiri medicale superioare sunt Finlanda, Ungaria, Norvegia si Elvetia. Numarul mare de victime din tragedia Colectiv a declansat o situatie de criza in sistemul medical roman. Personalul insuficient, aparatura invechita si spitalele supraaglomerate au impus necesitatea de a cere ajutorul unor institutii medicale din afara tarii, care si-au dat acordul de a primi sub ingrijire o parte din cei raniti in urma cu o saptamana intr-un incendiu de proportii declansat intr-un club din Capitala.

Toate misiunile de transportare a victimelor tragediei Colectiv vor fi executate la solicitarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta al Ministerului Afacerilor Interne. Pacientii vor fi insotiti de personal medical de specialitate.

Lasa un raspuns