Universitatea Piteşti – locul unde liderul de sindicat insultă prin email, iar un fost student tomnatic cercetat de DNA a ajuns profesor imediat ce a terminat facultatea!

0
6598

Şase persoane, printre care se află şi patru profesori, au fost reţinute de procurorii Parchetului General în dosarul „Diplome de licenţă fără studii”, în timp ce faţă de alte nouă persoane s-a dispus măsura controlului judiciar, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, 36 de persoane, angajaţi şi studenţi de la Universităţile „Aurel Vlaicu” şi „Vasile Goldiş” din Arad, precum şi absolvenţi ai aceloraşi universităţi, sunt cercetate penal în acest caz. Faţă de 16 dintre acestea au fost dispuse măsuri preventive, fiind reţinute şase persoane, dintre care patru sunt cadre didactice.

Cred că este a zecea descindere în ultimii doi ani care are loc la universităţi de prestigiu din România. Universităţi unde dascăli de frunte, vârfuri academice de necontestat, au dat cinstea pe ruşine şi s-au transformat în nişte traficanţi ordinari de diplome.

La Piteşti avem o situaţie încă şi mai complicată!

Încă de acum 15 ani, Curtea de Conturi a României semnala mari nereguli în legătură cu modul în care instituţia de învăţământ superior i-a acordat lui Gheorghe Axinte un contract de peste 300 de miliarde lei vechi pentru construcţia sediului Universităţii din Târgul din Vale. Dosarul format în această cauză a ajuns ulterior la DNA după care… s-a evaporat, deşi constatările Curţii de Conturi erau de-a dreptul penale!

Fostul rector Gheorghe Barbu a fost, pe rând, un apropiat al tuturor celor care au avut un cuvânt de spus în judeţ, fie că a fost vorba despre liderii de la acea vreme ai PSD sau despre ex-deputatul Adrian Miuțescu, la acea vreme vicepreşedinte PNL la nivel naţional. Soţia rectorului, Anca Barbu, a candidat chiar la funcţia de primar al Piteștiului din partea PNL, ajungând celebră în toată România datorită unor postere electorale în care apărea cu o bâtă de baseball în mână, schimonosită şi fioroasă ca o babă chinuită de menopauză.

Au urmat zeci de scandaluri, de la poveştile cu Geneva, în care într-o superbă horă a unirii şi-au dat mâna fostul rector Ionel Didea, sindicalistul Mircea Bărbuceanu, inventatorul Claudiu Șuţan şi afaceristul Gigi Axinte. Cu toţii colaboratori în vederea realizării unor invenţii menite să facă lumea mai bună, iar pe ei, după caz, mai bogaţi, mai celebri sau mai apreciaţi la locul de muncă!

Ca o paranteză, orice argeşean ştie că Gigi Axinte a fost trecut pe bune în brevete de invenţii, el fiind celebru în Argeş pentru IQ-ul său ascuţit şi pentru prestaţia sa publică fabuloasă.

Axinte este atât de inteligent încât, deşi a ajuns student după 50 de ani, a ajuns pe la 55 lector doctorand şi i s-a oferit şansa de a preda un curs de management în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice.

Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns! Pentru că orice student care l-a avut profesor pe Jiji de la „Argecom” a ieşit din facultate cu mult mai prost decât a intrat!

În altă ordine de idei, am intrat în posesia unor email-uri trimise de lect. univ. dr. Bărbuceanu Mircea, lider al Sindicatului Liber al Universităţii din Piteşti (SLUP), de pe adresa sindicatului şi în numele conducerii acestuia, email-uri adresate membrilor de sindicat.

Limbajul acestui domn este unul descalificant. Mai ales că Mircea Bărbuceanu nu este doar un sindicalist, ci şi un cadru didactic de la care studenţii şi părinţii care le plătesc taxele sunt pe deplin îndreptăţiţi să aibă pretenţii.

Din acest motiv, „Ziarul de Argeş” demarează astăzi o campanie de presă menită să prezinte opiniei publice lucruri pe care are tot dreptul să le ştie în legătură cu Universitatea DE STAT din Piteşti! Unele chestiuni se ştiu, altele nu.

Atenţie însă, NIMIC NU A FOST ÎNCĂ REZOLVAT ȘI NIMENI N-A FOST ÎNCĂ TRAS LA RĂSPUNDERE! Până astăzi!

Aşadar, mâine are cuvântul dl. lector Bărbuceanu! O să citiţi şi… o să vă cruciţi!

D.M.D.

Lasa un raspuns