Universitatea din Pitești, deschiderea noul an universitar. Accesul studenților interzis!

1
674

teatrul_alexandru_davila_pitesti     Joi, 1 octombrie 2015. Deschiderea unui nou an universitar pentru Universitatea din Pitești. Eram deja obișnuiți ca festivitatea să aibă loc la Casa Sindicatelor, într-o sală unde își puteau găsi un loc atât studenții care doreau să asiste la eveniment, cât și invitații speciali și personalități argeșene. Anul acesta, din cine știe ce motiv (o nouă conducere a universității poate?!), locația a fost schimbată și festivitatea s-a desfășurat la Teatrul Alexandru Davila.

Orele 17:00, încep discursurile, studenții așteaptă pe la uși și nu li se permite accesul. De ce? Pentru că sala este mult prea mică pentru numărul mare de persoane care și-au făcut simțită prezența. Au putut desigur participa la eveniment reprezentanți ai administrației locale, parlamentari, ambasadori și alte personaje din mediul public argeșean. Pentru studenții care plătesc taxele de studiu la Universitatea din Pitești nu au mai existat locuri libere și au fost nevoiți să aștepte în fața clădirii teatrului ca proscriși ce își solicită drepturile, din moment ce paznicul nu le-a permis să intre în incintă pentru a evita supraaglomerarea.

Mulți au fost dezamăgiți de această lipsă de interes față de ei, studenții datorită cărora Universitatea din Pitești poate funcționa an de an și poate câștiga diferite premii pe la concursuri și sesiuni de comunicări științifice. Unii dintre ei, veniți de la zeci de kilometri distanță pentru festivitatea de deschidere nu și-au putut ascunde decepția și au spus că regretă că și-au pierdut timpul și banii de transport ca să fie ignorați și tratați fără respect. Alții, mai practici, s-au consolat reciproc în sumedenia de cafenele și pub-uri existente în centrul orașului.

rector_universitatea_din_pitestiAstăzi, 2 octombrie, va avea loc o prezentare a tuturor facultăților din cadrul Universității (poate de această dată se vor găsi locuri și pentru studenții acestora!), urmând ca de luni, 5 octombrie, cursurile să înceapă pentru tinerii învățăcei. Ori mai puțin tinerii învățăcei, căci mulți studenți ai Universității din Pitești sunt deja la a doua lor tinerețe, a treia chiar… Prezentările vor avea loc în diferite săli din cele câteva corpuri ale clădirii universității (în Târgu din Vale, pe strada Vasile Doaga etc.) și vom știm încă dacă vor participa personalități argeșene ori reprezentanți ai autorităților locale.

Universitatea din Pitești a fost înființată în anul 1991. Există un număr de 11 facultăți în cadrul universității, fiecare facultate incluzând mai multe specializări. Anul curent a adus noutăți în conducere, fiind numită o altă personalitate în funcția de rector: Prof. Univ. Dr. Sebastian Pârlac, care vine să ocupe scaunul lăsat liber de cunoscutul Ionel Didea, cel care a ales să demisioneze.

Redactor: Eva Ionescu

1 Comentariu

Lasa un raspuns