Un răspuns cretin, care arată de ce prosperă la Rucăr Mafia Lemnului: Edilul Ionel Dulamă ne spune că, după ce s-a făcut punerea în posesie, e treaba proprietarului ce face cu pădurea, nu a Primăriei!

0
172

Poate nu ştiţi, dar în prezent Norvegia îi oferă subvenţii Braziliei pentru combaterea defrişării junglei amazoniene şi pentru politici de reîmpădurire. Norvegienii fac asta pentru că, spre deosebire de noi, au înţeles de zeci de ani că ecosistemul fragil al planetei depinde de păstrarea suprafeţelor forestiere!

La noi, nu doar că nu suntem în stare să păstrăm, dar nu suntem capabili nici măcar să-i pedepsim drastic pe acei nenorociţi care pun la pământ păduri întregi ca să-şi ridice vile cu zeci de camere din care folosesc maximum trei.

La Rucăr, acum două luni, o viitură a acoperit o treime din comună, dărâmând case, distrugând drumuri şi omorând animale. Din fericire, n-au fost victime omeneşti. De data asta!

„Ziarul de Argeş” a descoperit mai multe infracţiuni silvice în zona Rucăr. Le-am semnalat în mod repetat nu doar opiniei publice, ci şi autorităţilor. Degeaba, fiindcă nimeni nu vrea să facă nimic. Direcţia Silvică Argeş, Garda Forestieră Ploieşti, Primăria Rucăr etc. sunt instituţii care apără pădurile Argeşului doar declarativ!

O sursă de maximă încredere ne-a sesizat o defrişare ilegală efectuată pe o suprafaţă de 14 hectare în zona Rucăr UP2 Râuşor-UA-56A.

Primăria Rucăr, prin reprezentantul său din ce în ce mai puţin credibil, edilul Ionel Dulamă, ne spune că, după ce s-a făcut punerea în posesie, e treaba proprietarului ce face. Şi răspunderea lui! Evident că avem de-a face cu un răspuns cretin şi incorect prin care aceşti oameni plătiţi de noi să vegheze la respectarea legislaţiei în zona Rucăr (inclusiv a legislaţiei forestiere!) încearcă să fugă de răspundere.

Dacă într-o localitate, oricare ar fi ea, un individ construieşte ceva, orice, pe terenul său, un imobil cu patru etaje să zicem, mai taie şi câţiva copaci, pune un megapanou publicitar într-o margine etc., reprezentanţii primăriei au OBLIGAȚIA să verifice dacă tot ceea ce face proprietarul respectă legea, dacă există autorizaţii, dacă normele de urbanism sunt respectate ş.a.m.d.. Darămite atunci când se taie mii de arbori de pe 14 hectare de teren forestier! Dacă n-ai ştiut, du-te, băi primare, acasă la nepoţi, că nu (mai) e de tine primăria!

Exploatarea a durat mai mult de un an, copacii defrişaţi ilegal au fost transportaţi cu zeci de camioane, iar totul s-a făcut prin folosirea a zeci de lucrători silvici!

Anul viitor însă, avem alegeri locale. Există fotografii, există informaţii, există disponibilitate de a fi tipărită o carte neagră a defrişărilor ILEGALE din zona Rucăr care să-i fie înmânată fiecărei familii din zonă! Să ştie oamenii de ce, la fiecare ploaie mai serioasă, pot să fie înecaţi de viituri! Şi s-ar putea ca primarul Ionel Dulamă să regrete amarnic faptul că face pe deşteptul cu noi, mai ales că, cu certitudine, ne vom implica în campania electorală pentru Primăria Rucăr. De la faţa locului!

Cât priveşte Garda Forestieră Ploieşti, principala instituţie care ar trebui să lupte împotriva defrişărilor ilegale, este o instituţie unde trebuie făcute concedieri masive, după care trebuie angajaţi oameni tineri şi cinstiţi, prin concursuri transparente.

Potrivit informaţiilor noastre, ei au aflat de cele 14 hectare rase de mafia lemnului de la Rucăr, au şi efectuat verificări, dar n-au luat nicio măsură. N-au sesizat Parchetul în cazul proprietarului şi al exploatatorului, n-au reclamat penal ocolul silvic privat care a marcat ilegal, în vederea tăierii complete, mii de stejari, fagi şi brazi… Şi nici n-au răspuns la sesizările noastre legale, înaintate în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public!

Ca de obicei, cine râde la urmă va râde mai bine. Iar inspectorii vieţii de la Garda Forestieră Ploieşti, împreună cu şeful lor de care este numai gura, Viorel Mihălcioiu, vor fi foarte ocupaţi să dea cu subsemnatul la DNA pentru multiple fapte de abuz în serviciu! E o promisiune!

D.M.D.

Lasa un raspuns