Un nou semafor montat pe Strada Depozitelor

0
81

„Un nou semafor cu buton a fost montat vineri, 13.09.2019, pe strada Depozitelor, zona Lear, acesta funcționând pe parcursul primelor trei zile pe galben intermitent.
De astăzi, 16.09.2019, semaforul funcționează în regim normal. Instalaţia este prevăzută cu un buton ce trebuie acţionat de pietonii care doresc să traverseze de pe un trotuar pe celălalt.
Semaforul are un temporizator care, prin apăsarea butonului, pregăteşte schimbarea culorii semaforului, astfel încât să oprească traficul auto şi, concomitent, să aprindă culoarea verde pentru pietoni. Din momentul acţionării butonului şi până când primesc verde, pietonii trebuie să aştepte maxim 67 de secunde, timpul de traversare alocat fiind de 17 secunde, la care se adaugă cele 2 secunde – protecție pietoni, în care semaforul arată roșu atât pentru pietoni, cât și pentru autoturisme.
Cât timp nu este acţionat butonul de comandă, semaforul permite doar trecerea autoturismelor. De asemenea, acesta este prevăzut cu butoane luminoase, astfel încât să poată fi acționat și pe timp de noapte.”, transmite Primăria Municipiului Pitești.

Lasa un raspuns