Un dosar penal se impune: Lectorul Mircea Bărbuceanu recunoaşte involuntar că firma Argecom a prăduit timp de cinci luni patrimoniul UPIT cu 6 muncitori şi două camioane de mare tonaj

0
176

Revenim astăzi cu noi pasaje fabuloase din activitatea Sindicatului Liber din Universitatea Piteşti, entitate condusă discreţionar de lectorul Mircea Bărbuceanu, personaj pe care „Ziarul de Argeş” l-a dovedit, fără putinţă de tăgadă, că a făcut trafic de influenţă la conducerea UPIT să obţină fonduri pentru o invenţie privată (care viza în primul rând interesele companiei ARGECOM!).

L-am mai dovedit şi că a omis să spună adevărul în repetate rânduri în faţa instanţei de judecată, pretinzând că nu mai ştie dacă l-a jignit vreodată pe afaceristul Gigi Axinte (în realitate a făcut-o de zeci, dacă nu de sute de ori, în şedinţe, intervenţii în plenul SLUP şi în articole de presă şi interviuri. Nu poţi uita că l-ai înjurat pe un adversar non-stop timp de vreo opt ani!). A mai spus un neadevăr mare cât casa: ideea invenţiei lui Claudiu Șuțan a fost o idee comună (lucru lămurit imediat de profesorul Șuțan, adevăratul inventator: „Judecător: Sistem modular şi metodă de realizare a clădirilor antiseismice. Cine a fost cu ideea pentru această invenţie? Şuţan: Eu. Eu, eu. Ideea este a mea!”).

Iată însă ceva mult mai grav. Într-o informare adresată membrilor de sindicat, Mircea Bărbuceanu a început să bage-n ele mai ceva ca baronul Munchausen, inventând fapte generoase ale fostului său inamic cu care, între timp, s-a combinat în diverse manţocării. Citiţi şi cruciţi-vă!

Eliberarea gratuită a Casei Universitarilor de mizeriile cu care a fost distrusă de dubletul Otobâcu-Barbu şi punerea acesteia în conservare (discuţiile anterioare cu alte firme care să efectueze aceste operaţii conduceau la o cheltuială a universităţii de circa 3 miliarde…). Astfel, la dezafectarea Casei Universitarilor au muncit din noiembrie 2012 şi până în martie 2013 în medie 6 muncitori ai firmei SC ARGECOM SA şi gunoiul a fost cărat sistematic cu două camioane de mare tonaj şi dus la groapa de gunoi. Absolut totul pe cheltuiala acestei firme… Oare am greşit că i-am solicitat lui Gheorghe Axinte să facă acest lucru!?

Ce zice Bărbuceanu? Păi le spune colegilor săi, pe care se vede că-i consideră extraordinar de proşti, că un restaurant complet funcţional, Casa Universitarilor (fostul Restaurant Panoramic din spatele Muzeului Judeţean!), ar fi trebuit dezafectat pentru suma de 3.000.000.000 lei vechi!!! Noroc cu Axinte care a venit şi a cărat timp de aproape cinci luni toate bunurile FUNCȚIONALE ale restaurantului pe care, evident, le-a dus la groapa de gunoi. Nu e deloc prost cine spune, este complet tembel cine poate crede aşa ceva!

Băi lectoraşule, cu toată dragostea, noi am fost la Casa Universitarilor, mă! Cred că foarte mulţi piteşteni au trecut pe-acolo măcar o dată în perioada Otobâcu. Care mizerii şi care nevoie de conservare? Păi erau bunuri valoroase şi o cârciumă tare faină, mă! Bunuri care, conform contractului dintre UPIT şi Otobâcu, au rămas în proprietatea Universităţii din Piteşti. Până să le ridice trupa lui Gigi Axinte!

De fapt, în urma înţelegerii cu SLUP, angajaţii Argecom au prăduit bunuri în valoare de miliarde.

Vă daţi seama ce volum uriaş de bunuri a existat dacă şeful SLUP recunoaşte faptul că s-a cărat 5 luni la ele, cu două camioane de mare tonaj?

De ce ar fi aruncat cineva bunuri funcţionale la groapa de gunoi?

De ce a fost nevoie să fie dezafectat un restaurant unde nimic nu era stricat, unde toată dotarea era în perfectă regulă?

Există procese-verbale întocmite zilnic, săptămânal sau măcar lunar unde să fie evidenţiate bunurile dezafectate şi unde cineva din partea SLUP să-şi asume răspunderea, sub semnătură, pentru încredinţarea lor firmei Argecom?

Practic, Mircea Bărbuceanu a efectuat un denunţ în direct. Patrimoniul UPIT a ajuns la Argecom, în condiţii penale, în baza unor înţelegeri neclare, dar oricum dubioase! Aici, credem noi, va fi o anchetă penală! Şi se va face dreptate, indiferent ce bani învârte „inventatorul” Gigi Axinte, colegul de catedră al lui Mircea Bărbuceanu.

Vom reveni!

D.M.D.

P.S. Nicio firmă nu poate solicita 3.000.000.000 lei pentru dezafectarea unui restaurant. Cu banii ăştia construieşti o vilă de dimensiunea Casei Universitarilor!

Lasa un raspuns