Tudor Pendiuc suferă de sado-masochism politic acut!

0
360

Tudor PendiucCu puţine zile înainte de a fi ridicat de DNA cu mascaţii, Tudor Pendiuc a fost la balul „Ancheta”. Ce este balul „Ancheta”? Ca opinie strict personală, este cea mai elocventă dovadă a lipsei de valoare şi de personalitate a politicienilor argeşeni. După ce un an sunt călcaţi în picioare în mod abuziv, sistematic şi ticălos (acuzaţii false, dezvăluiri inexacte, ticăloşii ca aceea căreia i-a căzut victimă Florin Tecău, dezinformarea cititorilor pe bani, gen articolele prin care se anunţa că Mircea Andrei l-a întrecut în sondaje pe Constantin Nicolescu!), vârfurile politice argeşene se încolonează ca nişte oi şi merg într-o cârciumă unde o adunătură de jurnalişti, pe care mă abţin totuşi să-i calific cum ar merita, îşi bate efectiv joc de ei, sub pretextul unor diplome şi unor pamflete scrise de un grup de umor sinistru.
Incredibil, dar adevărat, aceşti politicieni lipsiţi de coa…cojones mai şi plătesc pentru onoarea de a fi înjuraţi şi terfeliţi un an de zile. Cel mai penibil a fost, de departe, Constantin Nicolescu, cel care, în lipsa lui incredibilă de bărbăţie şi demnitate, a acceptat, la un astfel de bal ordinar, să dea mâna şi să se pupe cu Mircea Andrei, duşmanul său de moarte şi cel care plătise pentru sutele de articole denigratoare la adresa lui şi a familiei. Aşa ceva?! I-am spus atunci lui Nicolescu, în faţă, că un bărbat adevărat nu uită niciodată o faptă bună, dar nici nu iartă niciodată o jignire. O ticăloşie!
În fine, în cele mai bine de opt luni cât a stat în arest preventiv, „Ancheta” l-a desfiinţat pe Tudor Pendiuc. Că e corupt, că a luat mită, că avea amantă, că din dosarul PUBLITRANS s-au mai disjuns nu ştiu câte altele, ce mai, că este coruptul unu al judeţului. Nu i-au acordat prezumţia de nevinovăţie, nu i-au respectat dreptul la apărare, preluând ad literam acuzaţiile DNA şi delirul infractorului Valentin Vişoiu, ale cărui acuzaţii nu s-au sprijinit niciodată, în dosarul Pendiuc, pe vreo probă!
Deci, timp de nouă luni, am aflat din „Ancheta” că Pendiuc este diavolul pe pământ. Simbolul corupţiei în Argeş!
Ei bine, de-abia ieşit din puşcărie, Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului, dă interviuri în „Ancheta”, ba chiar a devenit subiect de emisiuni TV realizate de Camelia Bădulescu, directorul „Anchetei”, la o televiziune aflată practic în altă tabără social-democrată decât cea în care a fost şi probabil că mai este parte edilul Piteştiului.
Din nefericire, se pare că Tudor Pendiuc suferă de sado-masochism politic acut! O apucă pe calea bătătorită de Constantin Nicolescu, fără să înţeleagă un lucru elementar: dacă pe o scenă sunt 12 panarame şi tu te alături lor, chiar dacă reciţi din Pablo Neruda, pentru cei care privesc vei fi doar… numărul 13! Adică nicio diferenţă!
Ar mai fi de spus multe. Că nu are rost să-ţi iroseşti timpul prezentându-ţi mesajele şi punctele de vedere unui public care nici nu crede în tine, nici nu te simpatizează, că aşa se pierd ultimii susţinători loiali şi corecţi care au rămas verticali şi când a fost greu, că oameni pe care nu i-ai convins nici când erai mare, imaculat şi „pe val” nu te vor accepta şi nici nu te vor susţine acum, când lucrurile… stau altfel!
Mărturisesc, de-abia aştept ca în toamnă să-l văd pe Tudor Pendiuc la balul „Ancheta”, primind un premiu fistichiu şi o diplomă înjositoare, în timp ce umoriştii… vieţii o să-l facă de râs în catrene scârboase! Ce mai, asta înseamnă să fii mafiot!
D.M.D.

Lasa un raspuns