Tribunalul Bucureşti a dat undă verde mall-ului din Tudor Vladimirescu şi a obligat fundaţia Eco-Civica la plata unor cheltuieli de judecată în sumă de 8.793,52 lei

0
158

Încă din prima secundă în care Prime Kapital a decis să investească la Piteşti, în Tudor Vladimirescu, cel mai defavorizat cartier al municipiului, fabuloasa sumă de 80 de milioane de euro, un grup de presiune din Bucureşti a venit să saboteze proiectul cu orice preţ.

La comanda concurenţei (a se citi patronatul Jupiter City), fundaţia Eco-Civica, un ONG din grupul Nicuşor Dan, l-a detaşat la Piteşti pe omul său forte, vicepreşedintele Dan Trifu.

Acest individ, cunoscut ca un factor de presiune care de aproape 20 de ani hărţuieşte autorităţile din Bucureşti cu sute de acţiuni în justiţie prin care încearcă să blocheze investiţii şi proiecte de infrastructură majore până când îşi primeşte partea, a încercat să-şi facă jocurile murdare şi la Piteşti.

Invocând fel de fel de cretinisme, printre care faptul că un mall ultramodern poluează vizual (deşi investiţia din Tudor Vladimirescu va fi construită într-o zonă industrială dezafectată care arată foarte rău în acest moment) şi că mall-ul va afecta habitatul câtorva perechi de raţe sălbatice (deşi aceleaşi raţe trăiesc bine mersi în imediata vecinătate a Vivo Mall, care este construit chiar pe malul Râului Argeş), Trifu şi Eco-Civica au contestat acordul de mediu emis de Agenţia pentru Protecţia Mediului Piteşti, act necesar pentru a putea fi elaborat Planul de Urbanism Zonal care va sta la baza construcţiei mall-ului din Tudor, a unui complex rezidenţial şi a celebrei pasarele de 10 milioane de euro pe care investitorul Prime Kapital o va construi pe banii lui şi o va dona Municipalităţii!

Ei bine, în data de 9 noiembrie, Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Bucureşti a respins încercarea Eco-Civica de a obţine anularea acordului de mediu şi a obligat fundaţia lui Dan Trifu la plata sumei de 8.793,52 lei drept cheltuieli de judecată către Prime Kapital şi firmele care deţin terenul pe care se va ridica investiţia.

Interesant este că, potrivit surselor noastre, cei de la Eco-Civica au susţinut că nu dispun de banii necesari pentru a plăti cheltuielile de judecată şi au spus că preferă să fie executaţi silit!

Lucrul cu adevărat grav şi pentru care aceşti ONG-işti trebuie să fie traşi la răspundere în instanţă şi să plătească zeci de ani de-acum în colo este faptul că, din cauza proceselor intentate de ei, investitorul a pierdut foarte mult timp şi enorm de mulţi bani. Iar lucrurile nu trebuie şi nu pot să rămână aşa. Şi nu vor rămâne!

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns