Trenul regal a trecut prin Pitești! Mii de oameni i-au spus „Rămas bun!” Regelui Mihai!

0
183

Trenul regal care transportă trupul neînsufleţit al Regelui Mihai către Curtea de Argeş a fost întâmpinat cu aplauze în Gara din Piteşti de peste 3.000 de oameni care au aruncat flori în faţa trenului.

Persoanele prezente au întâmpinat trenul regal cu luminile aprinse la telefoane şi mulţi au avut steaguri pe care le-au fluturat în momentul în care trenul a trecut prin gară. Mulţi oameni din mulţime au scandat ”Regele Mihai”.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai este transportat cu trenul regal la Curtea de Argeş, unde va avea loc înmormântarea.

La sosirea Trenului Regal, militarii Brigăzii 30 Gardă, din vagonul mortuar, vor preda altor militari, de pe peron, sicriul şi crucea. La ieşirea din gară, se vor afla în faţă Garda de Onoare şi Muzica Militară. Vor fi introduse sicriul şi apoi crucea în maşinile mortuare, iar cortegiul funerar se va deplasa spre Catedrala din Curtea de Argeş.

La Mănăstirea Curtea de Argeş s-au adunat până la această oră aproximativ o mie de persoane, în gara din Curtea de Argeş sunt circa 2.000 de oameni, iar pe drumul care leagă gara de mănăstire alţi două mii.

Vicenţiu Pascu, tatăl unui băieţel de 5 ani şi jumătate, din Piteşti, a declarat că şi-a adus copilul la înmormântare determinat de dorinţa şi încrederea că peste timp îşi va aminti de acest moment ”probabil unic în istoria României”.

O fetiţă care are poza Regelui Mihai a declarat că ştie, de la părinţii ei, despre Majestatea Sa ”că a fost un rege cinstit şi bun”.

Totodată, în mulţimea adunată la Mănăstirea Curtea de Argeş se află şi un bărbat din Râmnicu Vâlcea, care l-a cunoscut pe rege personal, în Elveţia, în timpul unui schimb de experienţă pe care l-a avut în calitate de profesor la un liceu pedagogic.

”Dorinţa mea în faţa directorului şcolii a fost să mă ducă la Versoix şi a acceptat. Nu pot să uit, mă trec fiorii şi acum, când pe mine, un simplu profesor, m-au aşteptat amândoi (Regele Mihai şi Regina Ana – n.r.) în pragul uşii la Versoix şi am avut o convorbire lungă. A ţinut mult să-mi arate colecţia de maşini. Impresionantă!”, a declarat bărbatul.

Întrebat ce sentimente îl încearcă acum, acesta a răspuns: ”De linişte. De linişte, pentru că Majestatea Sa a fost un om atât de liniştit! Eu cred că n-a fost persoană să trăiască mai mult bucuriile şi necazurile poporului român în aproape 100 de ani. Gândiţi-vă că a murit în anul centenarului”.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai este în drum spre Curtea de Argeş, unde va avea loc înmormântarea, la mănăstirea unde sunt îngropaţi Regele Carol I şi Regina Ana.

(Sursa: Mediafax)

Lasa un raspuns