Trei infracțiuni, doi autori, o singură noapte

0
348

trei-infractiuni           Data de 19 septembrie 2015 nu a fost una prea fericită pentru doi bărbați din comuna Moșoaia, județul Argeș. Nicolae Andrei Z. (22 ani) și Laurențiu Cristian B. (41 ani) au decis să își ducă prietenia și în fața organelor de cercetare penală, întrucât ambii au devenit subiecți ai unor dosare penale și autori ai unor grave infracțiuni.

Nicolae Andrei Z., la volanul autoturismului prietenului său, Laurențiu Cristian B., pasager în propriul vehicul. Sub influența gravă a băuturilor alcoolice și cu o viteză ce depășea cu mult limita permisă de lege, Nicolae Andrei Z. se lovește violent de un cap de pod și decide să își abandoneze prietenul vătămat în accident și să fugă de la locul faptei. Martorii desigur îl recunosc și oferă informații în acest sens organelor de poliție venite să cerceteze. Autorul faptei este găsit la al său domiciliu, cu o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,47 și fără permis de conducere. Drept urmare, tânărul de 22 ani este acum cercetat pentru săvârșirea a 3 infracțiuni: conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului.

Soarta nu îi este favorabilă nici celui rănit în accident. Se descoperă pe parcursul audierilor că numitul Laurențiu Cristian B., aflat și el sub influența băuturilor alcoolice, a decis să îi încredințeze amicului său autovehiculul, deși cunoștea faptul că tânărul nu poseda un permis de conducere, din dorința de a nu fi el descoperit la volan cu o alcoolemie peste limita admisă de lege. Rezultatul? Bărbatul este acum cercetat pentru încredințarea unui autovehicul pentru a fi condus de către o persoană care nu îndeplinește condițiile legale necesare. Ăsta da ghinion!

Redactor: Luca Mateescu

Lasa un raspuns