Traficul în Pitești, problema noastră cea de toate zilele

0
380

Trafic
Trafic

 Pitești, șantier în lucru. Nici nu ne mai amintim de când. Adică înțelegem, alegerile locale bat la ușă, parcă mai avem nevoie și de trotuare, noi locuri de parcare, sensuri giratorii…și apreciem intențiile total (dez)interesate ale autorităților. Cu toate acestea, traficul în Pitești a devenit unul infernal și un adevărat exercițiu de autocontrol pentru șoferi. Unde mai pui că zilele astea mai și plouă!

Bară la bară (nu vă mai gândiți la prostii!). Cam așa putem descrie în mod sintetic traficul în Pitești. În special la primele ore ale dimineții, atunci când orice piteștean trebuie să ajungă la locul de muncă. La timp chiar! Se uită acum de reguli de circulație, brusc avem tendințe de daltonism și nu mai luăm în seamă obiectele alea numite semafoare. Și pietonii aștia care se încăpățânează să ne tot iasă în cale! Nici nu știm cum se face că nu s-a născut încă o “epidemie” de boli nervoase printre locuitorii municipiului.

Culmea este că în ciuda blocării traficului la Podul Viilor, circulația în această zonă nu a părut a fi îngreunată. Din contră, chiar mai lejeră comparativ cu alte zone ale orașului. Doar intrarea în Pitești pe strada Depozitelor dădea ceva bătăi de cap celor de la volan. Ceea ce este interesant este că deși traficul prin zona Podul Viilor era interzis, niciun picior de muncitor nu se zărea lucrând la pasaj. Ori mână sau utilaj.

Da, ne place că orașul s-a dezvoltat într-un mod înfloritor. Și nu o spunem doar datorită lalelelor plantate cu ocazia simfoniei. Nu ne place însă că traficul în Pitești e un alt motiv de stres cotidian și tare ne-am dori ca cei în măsură să aducă niște schimbări să își asume responsabilitatea și să caute niște soluții. A doua linie de centură a Piteștiului, Zona Metropolitană Pitești poate, idei ar exista pentru cei care vor să le vadă. Sperăm ca măcar campaniile electorale iminente să ne mai îmbunătățească viața. Și traficul în Pitești.

Redactor: Emma Radu

Lasa un raspuns