Toţi cei care au condus Universitatea Piteşti în ultimii 12 ani sunt vinovaţi pentru amploarea cazului Mircea Bărbuceanu

0
152

Un cadru didactic de la Universitatea din Piteşti ne-a transmis, pe facebook, că ar trebui să scriem despre Elodia, şi nu să-l atacăm pe colegul lui Mircea Bărbuceanu aducând în discuţie lucruri despre care s-a mai făcut vorbire în repetate rânduri. Nu-i dăm numele profesorului de milă, pentru că omul e totuşi tare greu de cap din moment ce nu pricepe că rolul campaniei noastre este acela de a face dreptate într-un caz în care instanţele de judecată şi-au permis să aducă o gravă atingere libertăţii presei favorizând un individ violent verbal şi, din ceea ce spune fostul rector Gheorghe Barbu, chiar şi fizic!

Faptul că lectorul Mircea Bărbuceanu a reuşit să prostească nişte judecători (exact, n-are niciun rost să ne ferim de cuvinte!) şi să obţină dreptul de a se folosi în instanţă de acte medicale dubioase prin care se susţinea că atât el, cât şi soţia lui, Daniela Bărbuceanu, au suferit de depresie persistentă concomitent în urma apariţiei unor articole de presă în care a fost criticat este extrem de grav.

Niciunul dintre judecători nu a solicitat probe suplimentare, cum ar fi existenţa unor reţete medicale prin care să se dovedească faptul că soţii Bărbuceanu chiar au fost sub tratament pentru afecţiunea psihică de care pretind că au suferit. Niciunul dintre magistraţi nu s-a întrebat cum naiba ar fi putut să-l afecteze pe un lider de sindicat câteva articolaşe de presă, când el avea la activ ani de scandaluri publice cu indivizi periculoşi de genul magnatului Gigi Axinte, scandaluri publice care s-au soldat cu ameninţări grave, cu plângeri la DNA etc. Atunci n-a fost deloc surmenat, stresat, speriat, nici el, nici distinsa lui soţie!

Din nefericire pentru ei, şi magistraţii răspund pentru „greşelile” lor. Şi vor răspunde!

În altă ordine de idei, este inadmisibil ca un cadru didactic să se folosească de o boală psihică, reală sau inventată, doar atunci când îi convine. Nu poţi să fii bolnav psihic doar atunci când pretinzi bani în instanţă, după care să-ţi treci afecţiunea sub tăcere şi să beneficiezi de avantajele unui om fără suferinţe la mansardă. Adică, dacă eşti bolnav cu capul, eşti obligat să anunţi conducerea universităţii şi să te retragi, cel puţin provizoriu, de la catedră.

Vinovaţi pentru tot tămbălăul provocat de Mircea Bărbuceanu şi sindicatul său SLUP sunt şi toţi cei care în ultimii 12 ani s-au perindat pe la conducerea Universităţii din Piteşti. Pentru că ei i-au tolerat agresivitatea, ei au refuzat să-l cheme în faţa comisiei de etică atunci când îşi jignea colegii şi când folosea sub acoperişul universităţii cuvinte care i-ar face să roşească şi pe ultraşii de la Peluza Sud!

Şi colegii lui din SLUP poartă o vină considerabilă. Pentru că au permis privatizarea sindicatului „pe persoană fizică”, în sensul că au acceptat ca Mircea Bărbuceanu să ia de unul singur decizii în numele sindicatului. Am demonstrat deja săptămâna trecută că nici măcar propria soţie habar nu avea de faptul că Bărbuceanu s-a înţeles peste noapte cu duşmanul lui de moarte Gigi Axinte, care i-a oferit cu generozitate bunuri de peste 250.000 de lei cu chirie de 100 de lei pe an, bănuţi care urmau a fi achitaţi de sindicat în ultima zi a anului! Asta deşi Daniela Bărbuceanu era, cel puţin în acte, vicepreşedinte al SLUP! Sindicat care, că tot a venit vorba, este celebru pentru lipsa lui de transparenţă, neavând nici măcar un site prin intermediul căruia membrii săi să se informeze sau măcar să afle ce decizii mai ia în numele lor Mircea Bărbuceanu şi cine mai face parte din conducerea sindicatului!

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns