Țiganii din Argeș, scandal cu lopeți

0
515

primar_baiculesti_niculae_dragnea         Trebuie să fie foarte interesant să locuiești în comuna Băiculești, Argeș. Într-adevăr, drumurile asfaltate sunt aici un vis de neîmplinit (cred că vă mai amintiți, vă povesteam zilele trecute despre o doamnă care a dat în judecată Primăria Băiculești pentru drumurile proaste…și a mai și câștigat în instanță!), dar măcar comuna se află mai mereu pe prima pagină a ziarelor locale!

Iată un nou eveniment pentru cetățenii din Băiculești: țiganii din Argeș fac scandal în curtea primăriei și îi amenință pe oficiali cu lopețile! De ce să se fi supărat ei oare atât de tare, ei firi calme și tăcute de la natură? Se pare că motivul au fost niște șanțuri…

Timp de câteva luni, țiganii din Argeș au avut îndatorirea de a săpa o serie de șanțuri, muncă pentru care se presupunea că vor primi suma de 300.000 lei. Cam asta le fusese înțelegerea cu fost edil al comunei Băiculești: 12 km de șanțuri pentru 300.000 lei. Contractul încheiat în mod verbal pare-se că datează din anul 2012 și îl are în prim-plan pe fostul primar al comunei. Cum însă acordul nu a fost transcris și pe hârtie, obligația de plată nu a fost executată, astfel că țiganii din Argeș s-au revoltat și amenință că vor acoperi șanțurile deja săpate! (Deci pentru asta erau lopețile…)

În timpul unei întrevederi cu noul primar al comunei Băiculești, ce a avut loc ieri, 30 septembrie, țiganii au ținut să îi amintească tare răspicat că în urmă cu ceva timp el și-a făcut campanie electorală pe seama țiganilor muncitori și șanțurilor lor. Și pentru că datorită lor Niculae Dragnea a fost ales ca edil al comunei, ar trebui să dea dovadă de puțină recunoștință și să îi răsplătească cum se cuvine pe care l-au pus în funcție. (Ei spun asta, nu noi!) Adică țiganii își cer plata pentru munca efectuată și atât!

Pentru că scandalul isca să devină unul de proporții, a fost necesară intervenția poliției pentru a aplana conflictul. Răspunsul primarului Niculae Dragnea nu i-a satisfăcut câtuși de puțin pe țiganii din Argeș, căci se pare că edilul i-a sfătuit să își rezolve problemele cu fostul primar.

Ce soartă va avea acesta în fața furiei grupului de țigani, probabil că vom afla cât de curând. Dar dacă veți constata că localitatea Băiculești a rămas fără șanțuri, veți ști acum pe cine să dați vina și să arătați cu degetul. Nu, nu pe țiganii din Argeș, ci pe autoritățile care nu știu că munca trebuie remunerată și contractele (chiar și simplele acorduri verbale) trebuie executate! Căci cam asta cer legea și bunul simț!

Redactor: Tudor Andrei

Lasa un raspuns