Ticăloşi, lepre, dobitoci, suflete schiloade!

0
406

Anul trecut, o serie de primari argeşeni au denunţat public campania de adevărată hărţuire la care sunt supuşi din partea unui nou-apărut ziar online argeşean. Toţi erau sufocaţi cu cereri pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cereri prin care nişte pulifrici ce se pretindeau jurnalişti le cereau situaţia tuturor investiţiilor din localitate, banii primiţi de fiecare firmă, situaţia tuturor contractelor cu presa, salariile tuturor angajaţilor primăriei în cauză etc.

Evident, n-au făcut nimic cu situaţiile primite. Voiau doar să adune informaţii, să-şi facă o bază de date ca să poată comite mizeriile pe care proprietarul site-ului le-a comis pe la Cluj şi prin alte locuri, unde numele lui a devenit sinonim cu josnicia şi ticăloşia.

Acelaşi site l-a atacat ulterior pe primarul Mioveniului, Ion Georgescu. Apoi pe Cornel Ionică, primarul Piteştiului. Apoi pe alţii, unul după altul! De fiecare dată cu vorbe pline de venin, cu invective de mahala, cu ură care nu putea proveni decât dintr-un suflet schilod.

Liviu Alexa este numele accidentului genetic ce deţine câteva siteuri care ţin loc de vidanje în câteva judeţe. Individul e o ruşine pentru specia umană. A cochetat cu politica, unde s-a făcut de râs ca un prostovan, candidând la Primăria Cluj şi clasându-se al zecelea din şapte candidaţi. (Fac precizarea că exagerez, pentru că s-ar putea să citească şi neghiobul şi ar zice că nu-i aşa!). A făcut afaceri peste afaceri, toate eşecuri răsunătoare, soldate cu sute şi sute de mii de euro datorii. Scrie urât şi chinuit, folosind un limbaj violent care să mascheze lipsa de conţinut a aşa-ziselor lui articole. Practic, vomită fiere pe site, alimentând frustrarea unor dobitoci care-i seamănă.

La începutul acestei săptămâni, acest golan l-a luat în colimator, contra cost, ca orice târfă de presă care se respectă, pe preşedintele executiv al PSD Argeş, Cristian Gentea.

Aceeaşi reţetă, acelaşi stil. Jigniri infecte la fiecare paragraf, atacuri mizerabile aduse soţiei (mă mir că nu i-ai înjurat şi fata, măi petardă de jurnalist care eşti tu petardă!), insinuări penibile la adresa veniturilor doamnei Gentea, una dintre cele mai respectabile persoane din lumea bancară din judeţ, povestiri amoroase inventate pentru deliciul celor care-i seamănă acestui Liviu Alexa, şi anume frustraţii cu puţa mică şi creierul afânat…

Toată lumea din Piteşti ştie ce fel de oameni sunt soţii Gentea.

Cristian Gentea a terminat Facultatea de Fizică şef de promoţie şi conduce astăzi Regia Autonomă de Activităţi Nucleare (RATEN). În politică a reuşit performanţe incredibile, obţinând cu PSD Piteşti, de multe ori, scoruri electorale care au propulsat-o într-un incredibil top 3 al organizaţiilor municipale social-democrate! A refuzat de două ori, lucru ştiut de toată lumea, să meargă în Parlament, deşi în 2016 i se oferise chiar locul I la Camera Deputaţilor!

Doina Gentea este o doamnă! Numai lipsa de caracter şi de onoare a netalentatului Alexa de la Cluj a transformat-o în subiect de presă. În 20 de ani de jurnalism n-am auzit la cineva un cuvânt rău la adresa doamnei Doina Gentea. Faptul că a ajuns să lucreze într-o instituţie bancară de prestigiu, să managerieze firme care derulează tranzacţii de valori mobiliare de milioane de euro (lucruri pe care un prostovan pestriţ la maţe de la Cluj nu le poate pricepe nici dacă-şi ia meditator!) sunt lucruri pentru care merită felicitări, nu injurii.

Dar de la proşti n-ai ce cere!

Vina principală nu o poartă însă acest rebut jurnalistic şi haita lui de lătrăi. Responsabili sunt cei care au plătit pentru a beneficia de serviciile lui mizerabile. Oameni răi care se bucură acum de răul pe care l-au făcut în mod gratuit unor oameni buni, care n-au absolut nicio vină!

În ceea ce mă priveşte, consider că trebuie să fii inconştient să loveşti cu minciuni în familia cuiva fără să te gândeşti la consecinţe. Pentru că pot fi consecinţe de aceeaşi factură. Numai că lucrurile dezvăluite vor fi reale!

Înainte să pui un dobitoc să scrie lucruri mizerabile inventate între două labe triste, ar fi bine să te gândeşti la viaţa ta, la problemele numeroase care au existat acolo, la trecutul tulbure ca mintea scribului de care te-ai folosit…

Înainte să jigneşti o doamnă care nu ţi-a făcut nimic şi care nu i-a greşit nimănui cu nimic, gândeşte-te la consecinţe. Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!

Mă opresc aici astăzi. Ne cunoaştem prea bine ca să nu ştim, cu toţii, ce urmează. Cei care au plătit acea vomă de articol primesc, cumva fără să merite, o a doua şansă. E o oportunitate de a redeveni umani şi de a termina cu comportamentul de şacali necrofagi care le va aduce numai necazuri!

D.M.D.

Lasa un raspuns