Ți-ai găsit mașina lovită în parcare? Iată cum poți fi despăgubit, chiar dacă nu știi cine este vinovatul!

0
457

Nu puțini șoferi s-au trezit cu mașinile lovite în parcare. Din păcate, nu întotdeauna se găsește și făptașul, astfel că cei mai mulți păgubiți, care nu au încheiat o asigurare CASCO, se văd nevoiți să scoată bani din buzunar pentru reparații. Iată cum puteți obține despăgubiri în această situație, chiar dacă nu știți cine este vinovat pentru daune!

Despăgubiri pentru mașina lovită în parcare. Cum procedăm?

În primul rând, şoferii care îşi găsesc maşina lovită în parcare trebuie să anunţe incidentul la sediul Poliţiei Rutiere. Termenul este de cel mult 24 de ore de la constatare. (În această categorie nu intră cei plecați din țară sau din localitate și care află mai târziu de daunele suferite.)

La Serviciul Rutier, proprietarul maşinii va primi un număr de înregistrare, iar dosarul ajunge la un poliţist. Cu actele eliberate de poliţist, proprietarii trebuie să se adreseze Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR).

Pentru a putea primi despăgubiri, proprietarii trebuie să aibă încheiată o poliţă RCA valabilă, dar şi ITP-ul valabil. Banii vin de la Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii, o direcţie din cadrul BAAR.

 

Lasa un raspuns