Ti-a fost suspendat permisul de conducere? Iata cum il poti recupera mai rapid!

0
864

permis_de_conducere_suspendatOrice conducator auto caruia i s-a suspendat permisul de conducere pentru drumurile publice are posibilitatea sa il redobandeasca inainte de termen daca urmeaza anumiti pasi si indeplineste cateva conditii. De obicei, permisul de conducere poate fi suspendat de politia rutiera pe o perioada cuprinsa intre 30 si 90 de zile, in functie de abaterile de la reguli pe care le-a savarsit conducatorul auto.

Se poate, la cerere, sa fie redusa perioada de suspendare a permisului auto, dar nu mai putin de 30 de zile. Acest drept al conducatorilor auto este prevazut si in legislatia rutiera. Pentru a fi redusa suspendarea, conducatorii auto trebuie sa promoveze si un test prin care se dovedeste cunoasterea regulilor de circulatie. Testul consta in cunoasterea regulilor de circulatie si contine 15 intrebari. Pentru a trece testul, conducatorii auto trebuie sa raspunda corect la cel putin 13 intrebari.

Sunt trei conditii obligatorii pe care trebuie sa le indeplineasca soferii care doresc reducerea perioadei de suspendare a permisului:
suspendare_permis_de_conducere1. Sa nu fie incepatori
2. Sa nu fi beneficiat de o reducere a perioadei de suspendare in ultimii trei ani
3. Sa nu fi avut suspendat permisul de conducere in ultimii doi ani

Cei care indeplinesc cele trei conditii de mai sus pot sa inainteze o cerere la Serviciul Rutier pentru a putea sustine testul de verificare. In cazul in care punctajul este de trecere, se poate obtine o reducere a perioadei de suspendare.

Exista situatii in care soferii nu pot beneficia de o reducere a perioadei de suspendare, chiar daca indeplinesc cele trei conditii de mai sus. Printre acestia se numara soferii carora li s-a majorat perioada de suspendare.

“Este vorba de conducatorii auto care contesta in instanta si nu se prezinta in timpul prevazut de lege la Serviciul Rutier. In astfel de situatii, perioada se suspendare se majoreaza cu inca 30 de zile”, a specificat comisarul Mihaela Straub.

Nici soferii care au acumulat iar cel putin 15 puncte de penalizare nu pot beneficia de reducerea suspendarii. In aceeasi situatie se mai pot afla si soferii aflati sub influenta batururilor alcoolice care sunt implicati in accidente.

Lasa un raspuns